Ticaretin merkezi olacaktır

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Rüstem Paşa Bedesteni çevresinde Süleymanpaşa Meydan Projesi kapsamında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çevre düzenlemesi çalıÅ?

Süleymanpaşa 26.02.2016 15:51:00 0
Ticaretin merkezi olacaktır

Yapılan çevre düzenlemesi sonunda Rüstem Paşa Bedesteni’nin daha işlek olacağını belirten Başkan Eşkinat; “Süleymanpaşa Meydan Projesi, insanlarımızı binalar arasında sıkışmışlıktan kurtaracak bir proje. Aynı zamanda esnafımız için de büyük önemi olan bir proje. Proje sonunda Rüstem Paşa Bedesteni’nin çevresi beton yığınlarından arınacak ve tarihi bedesten halkımızın yoğun olarak kullandığı bir ticaret merkezi olacak.” dedi.Rüstempaşa Bedesteni esnafı ile sohbetinin ardından bedesten çevresini gezen Eşkinat yapılan çalışmaları da denetlerken; yürüyüş yolları için atılan betonun çınar ağaçlarının diplerine kadar gelmesine tepki göstererek yüklenici firmaya uyarılarda bulundu.

“AĞAÇ SEVGİMİZ BURADAN GELİR”

Eşkinat; “Burada oldukça yanlış bir uygulama yapılmış. Ağaçların 50 santimetre yakınına kadar beton olmaması gerekiyor. Dört bir yanı beton olursa nasıl suya kavuşacak bu ağaçlar. Bir ağacın bile oldukça önemli olduğu günümüzde var olan ağaçlarımızı koruyup kollamamız gerekiyor. Artvin’de örneğini gördük. Halk bir oldu ağacını, ormanını yok olmaktan kurtardı.  Mustafa Kemal Atatürk’ün Yalova’daki ağaç kesilmesin diye evi başka yere taşıtması olayını bilirsiniz. Önderimiz o olay sonrasında bir söz etmiştir. ‘Ağaç çınardır, çınar ise devlet.’ İşte bizim ağaç sevgimiz buradan gelir.” dedi. Başkan Eşkinat’ın talimatının ardından ağaçların çevresine dökülen beton yüklenici firma tarafından kırılarak kazılırken; çınar ağaçları susuz kalıp kuruma tehlikesinden kurtulmuş oldu. 


0282 726 91 91
0282 747 65 10