Terörü lanetlediler

Ulusal Gençlik Derneği, Vatan Partisi ve Türkiye Gençlik Birliği ortak bir basın açıklaması düzenleyerek son dönemlerde yaşanan terör olaylarına tepki gösterdiler.

Çerkezköy 28.02.2016 18:08:00 0
Terörü lanetlediler

Dün saat 16.00’da Çerkezköy Belediye Meydanında düzenlenen mitinge Ulusal Gençlik Derneği Başkanı Erdal Darçın, Vatan Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Kemal Engin, ÇYDD Çerkezköy Şube Başkanı Selda Karacalar ile ellerine türk bayrağını alan yüzlerce vatandaş katıldı. Programda ilk olarak Ulusal Gençlik Derneği Başkanı Erdal Darçın konuşma gerçekleştirdi. Her gün şehit verdiğimiz bu günlerde herkesin yüreğinin yandığını kaydeden Darçın “ İçimiz parçalanıyor. Gencecik vatan evlatlarını ya haince pusularda yada çatışmalarda toprağa veriyoruz. Her gün bu acı haberleri almayı artık yüreğimiz kaldırmıyor. Şehitlerimiz arkasında gözü yaşlı anne babalar, eş ve evlatlar bırakıyor. Hepsine Allah’tan sabır, ulusumuza da başsağlığı diliyorum. Vatanımız uğruna canveren bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhları Şad olsun” diye konuştu.

“ÜZERİNE DÜŞENİ FAZLASIYLA YAPIYOR”

 Devlet güçlerinin teröre karşı fedakarca canı pahasına kar kış demeden mücadele ettiğini kaydeden Darçın “ Bu konuda üzerine düşeni güvenlik güçlerimiz fazlasıyla yapıyor. Fakat yurttaş olarak bizlere de büyük görevler düşüyor. O görev cephede savaşmak kadar önemli olan ulusal birliğimize sahip çıkarak, milletçe güvenlik güçlerimizin ve devletin yanında olma görevidir. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtuluş savaşında yırtıp attığı Sevr Anlaşmasını tarihin çöplüğünden çıkartıp yeniden hayata geçirmeye çalışan emperyalist güçler, bu gün milletimizi türk, kürt, alevi ve Sünni diye ayrıştırıp böl parçala yönet yada diğer adıyla savaşma savaştır politikasıyla 100 yıllık planlarını adım adım uygulamaya başlamaktadırlar” dedi.

“HER TÜRLÜ GÖREVİ YAPMAYA HAZIRIZ”

Darçın “ Türk milleti olarak hepimize düşen görev yeniden Çanakkale ruhuyla bu planı bozmaktır. Birliğimizden korkanlar farklılıklarımızla bizi içimizden vurmaya çalışmaktadırlar. İnanıyorum ki milletçe bu oyunu hep birlikte bozacağız. Türkü, türkü, alevisi ve sünnisi, sağcısı ve solcusuyla bu oyunu hep birlikte bozacağız. Vatandaş olarak bize düşen görev ulusal birliğimizi daha da güçlendirerek ülkemizin toprağı ve milleti ile bölünmez bütünlüğüne dostluk ve kardeşliğine sahip çıkmaktır.  Nasıl ki bir insanın yaşayabilmesi için ekmeye, suya, havaya ihtiyacı varsa, Türkiye Cumhuriyetinin de bekası ve geleceği için ulusal birliğe ihtiyacı vardır. Bu gün Ulusal birliğe sahip çıkmak Türkiye’ye sahip çıkmak demektir. İçinde bulunduğumuz süreçte tüm siyası partilerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza ve tüm yurttaşlarımıza ulusal birliğimize sahip çıkma görevi düşmektedir. Ulusal Gençlik Derneği olarak bize düşen her türlü görevi yapmaya hazırız” açıklamasında bulundu.

“HER İKİSİYLE DE BAŞ EDECEK GÜÇTEDİR”

Darçın “ Ülkesini ve milletini seven, tüm farklılıklara rağmen kavga ve kutuplaşmadan uzak, hoşgörü dostça, kardeşçe bir arada yaşamı savunarak ülkemizin bölünmez bütünlüğüne ve ulusal birliğe hep birlikte sahip çıkacağız. Bunu başaramadığımız zaman örnekleri Irak, Suriye de olduğu gibi kan, gözyaşı, ölüm, ırka inanca dayalı bölünmeler, kaos ve iç savuş bizim ülkemizin başına gelecek felaketlerdir. Tüm bu felaketleri bertaraf etmenin tek yolu milletçe ulusal birliğimize sahip çıkmaktır. Ülkemizin başına bir yandan terör örgütü pkk, diğer taraftan sevgi ve hoşgörüsü olmayan, İslamiyet’i korku dinine çevirmeye çalışan Müslüman’ın müslüman’a cihadını hak görür terör örgütü işid diğer adıyla Deaş musallat olmaktadır. Biliyoruz ki her ikisi de emperyalist güçlere hizmet etmektedir. Aynı kaynaklardan destek görerek beslenmektedirler. Devletimiz her ikisiyle baş edecek güçtedir” dedi.

“YETERLİ BİRLİKTE OLALIM”

Ülkenin hassas bir dönemden geçtiğini kaydeden Darçın “Bu dönemde aklı selim düşünceye ve sağduyuya ihtiyacımız vardır. Tahriklere, kışkırtmalara ve provokatörlere karşı uyanık olmamız gerekiyor. Ülkemizin başına musallat olan her türlü terörün karşındayız. Yapanları da yaptıranları da lanetliyoruz. Bu arada kürt kökenli yurttaşlarımızı hiçbir zaman asla ötekileştirmedik. Onları dışlamadık, terör ile arasına mesafe koyan herkesin başımızın üstünde yeri vardır. Onlar bizim kardeşlerimizdir. Bizi bölmeye ve parçalamaya ne pkk terör örgütünün ne de diğer terör örgütlerinin gücü yetmeyecektir. Yeter ki birlikte olalım terörün hepsinin evvela üstesinden geliriz. Nasıl ki Çanakkale’de türkü, kürtü, alevisi ve sünnisi omuz omuza verip savaşı kazandıysak, bu günde yine omuz omuza vererek ulusal birlik içinde bu savaşı kazanacağız. Savaşta bir olan millet neden barışta bir olmasın. Bu arada hükümetin terörle mücadelesini sonuna kadar destekliyoruz. Doğru olan terörle müzakere değil mücadeledir” açıklamasında bulundu.

“VATANDAŞIN KATİLİDİRLER”

Türkiye Gençlik Birliği Çerkezköy temsilcisi Emine Orhan, "Ankara'da, Türkiye'mizin kalbinde 20'si rütbeli asker olmak üzere 28 vatandaşımızı teröre kurban verdik. Hemen sonrasında Diyarbakır ve Şırnak'ta yine pkk terör örgütünün gerçekleştirdiği saldırılarla 12 Mehmetçiğimizi toprağa verdik. Gün bir kez daha terörün merkezlerine karşı harekete geçme günüdür. Türk gençliği ve Türk milleti bölücü terörün arkasındaki kuvveti çok net bir şekilde görmektedir. Pkk terörünün arkasındaki güç, onları her defasında özgürlük savaşçısı olarak niteleyen Amerika'dır. İşte o güç Ankara'da Diyarbakır'da ve Şırnak'ta askerlerimizin ve vatandaşlarımızın katilidir."dedi.

“MÜCADELE VERMESİ GEREKMEKTEDİR”

Orhan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türk ordusu bölücü terörün üzerine gittikçe Türkiye'de bombalar patlamaktadır. ABD'nin duyduğu rahatsızlık Türkiye'nin yeniden uyanışıdır. Türk askeri ve polisine ateş açan tüm silahlar bugün buram buram Amerika kokmaktadır. Suriye'de ve Irak'ta yenilen ABD emperyalizminin bölgemizde tutunmak adına yaptığı son hamlelerdir. Bunlar bu hayati mücadelede milletimiz ve Türk gençliği Mehmetçiğimizin sonuna kadar yanındadır. Sözde barış bekçiliği yapanlar ise emperyalizmin yanında saf tutmuş, pkk'nın başarılarına bel bağlamışlardır. Türkiye'mizin kalbine hançer saplayanlar planlarını İncirlik üssünden yapmaktadır. Türkiye'nin derhal terör ihraç eden pozisyonlardan çıkıp bölge ülkeleriyle işbirliği içerisinde terörün her türlüsüne karşı mücadele vermesi gerekmektedir” diye konuştu.

“GÜN MUSTAFA KEMAL OLMA GÜNÜDÜR”

'Yeni Anayasa' adı altında Türkiye vatanının birliğini ve bütünlüğünü bölmeye kalkanlar olmayacak duaya 'amin' dediğini kaydeden Orhan “ Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk 4 maddesini kaldırmaya çalışanlar pkk'yı gömüldüğü hendekten kurtarmaya çabalamış olur. Zaten kurdukları Anayasa Komisyonları hüsrana uğramıştır. Türkiye'yi sözde üniter başkanlık sistemine hazırlamaya çalışanlar da avuçlarını yalayacaklardır. Türk milleti , genciyle, yaşlısıyla vatan bütünlüğünü ve milletin birliğini savunarak başkanlık sevdalarına gereken yanıtı verecektir. Başkanlık sistemi ve yeni Anayasa Türkiye'yi bölmeden asla ve asla gerçekleştirilemez. Şehitlerin kanlarıyla sulanmış vatanımızı bölmeye çalışanların heveslerini kursaklarında bırakacağız. Gün,tüm Türk milleti olarak emperyalizme ve onun güdümündeki terörü bitirene dek mücadele etme günüdür. Gün, tek yürek olma günüdür. Gün Mustafa Kemal olma günüdür” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

“HAİN SALDIRIYI LANETLİYORUZ”

Programda son basın açıklamasını ise Vatan Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Kemal Engin gerçekleştirdi. Engin “ Türkiye'nin kesin bir kararlılıkla pkk'yı hendeklere gömdüğü Suriye'nin kuzeyinde kurulmak istenen ABD-İsrail koridoruna karşı ABD'nin kara gücünü vurduğu koşullarda Ankara'mız da hain bir saldırı gerçekleşti.Resmi açıklamalara göre 29 yurttaşımız hayatını yitirdi ve 60 yurttaşımızın da yaralandığı bu hain saldırıyı lanetliyoruz. Saldırıda yaşamını yitirenlerin yakınlarına ve bütün milletimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Bu saldırı, Türkiye'nin bölücü teröre karşı kararlılığını hedef almaktadır. Hendeklere gömülen Suriye'nin kuzeyinde vurulan ABD'nin kara gücüdür ve bu saldırı ABD-İsrail koridoruna karşı hamle yapan Türkiye'ye gözdağı vermeyi amaçlayan nafile bir çabadır. Türkiye bu süreçten vatan bütünlüğünü gerçekleştirerek, milletin birliğini sağlayarak çıkacaktır” dedi.

“ABD VARDIR”

Terör eylemlerinin milleti daha sıkı kenetleme ve daha sıkı bir mücadeleye çağırdığını kaydeden Engin “ Artık devlet ve milletçe topyekun ayağa kalkma ve mücadele etme zamanıdır. Milletin gördüğünü gizlemek çabalarından derhal vazgeçilmelidir. Saldırının arkasında pkk'ya kara gücüm diyen Türkiye'yi tehdit eden, Suriye'yi parçalamaya çalışan ABD vardır. Türkiye teröre karşı kararlı mücadelesini bölge ülkeleriyle işbirliğini geliştirerek ve ABD'ye karşı vatan savaşını zafere ulaştırabilir. Bizler vatan savaşında Mehmetçiğimizin, polisimizin ve koruyucularımızın yanındayız. Türk milletine güveniyoruz. ABD destekli terörün hakkından geleceğine inanıyoruz. Türk milleti ve gençliği görevinin başındadır. Şimdi ayağa kalkma zamanıdır” dedi.

TERÖRÜ LANETLEDİLER

Basın açıklamasının ardından “Şehitler ölmez Vatan Bölünmez”, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz”, “Birliğiz hepimiz Mehmetçiğiz”, “ Amerika destekli teröre karşı topyekün ayaktayız” dövizlerini taşıyan yüzlerce vatandaş dev türk bayrağı açarak teröre lanet okudular. Basın açıklamasının ardından yaklaşık 500 kişilik grup olaysız bir şekilde dağılırken, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli meydanda geniş güvenlik önlemi aldı.

Haber/Faik Onur KAYA

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10