Koçak: "Kıdem tazminatımıza göz dikiliyor "

Türk-İş zamanlı Türkiye'de 81 ilde Kıdem tazminatı konusunda basın açıklaması yaparak esnek çalışma ve kıdem tazminatının işçilerin elinden alınamayacağını gerekirse ülke ç

Çerkezköy 29.02.2016 16:51:00 0
Koçak:

Dün saat 11.15’te belediye meydanında gerçekleşen programda bir dakikalık saygı duruşu ve ardından istiklal marşı okundu. Programda basın açıklaması gerçekleştiren Türk-İş Tekirdağ Temsiclisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak “ Türk – İş’in önceliği Türkiye’dir. Türkiye varsa Partiler vardır. Türkiye varsa Sendikalar vardır. Türkiye varsa Kitle Örgütleri vardır. Türkiye varsa Çalışma Hayatı vardır. Biz bunun bilincini bilen bir İşçi topluluğuyuz. Bugün ülkemizde emek karşıtı yaklaşımlarla kıdem tazminatımıza göz dikiliyor. Kıdem tazminatı işçiler bakımından vazgeçilmez ve tartışılmaz bir haktır. Kızımızın gelinliği oğlumuzun damatlığıdır. Buna el uzatılması, ortadan kaldırılması ya da daraltılması yönündeki talepler gündeme dahi getirilmemelidir. Son üç yıldır altı ayda bir ülke gündemine kıdem tazminatı konusu getiriliyor. TÜRK - İş 'in 22'nci Genel Kurulunda aldığı bir karar var. Kıdem Tazminatı 29 gün 23 saat dahi olsa biz bu işin altına imza atmayız” diye konuştu.

“TEHDİT NİTELİĞİ TAŞIYOR”

Bu işin kırmızı çizgileri olduğunu kaydeden Koçak “ Bu iş genel grev sebebimizdir. Esnek ve kuralsız çalışma biçimleri egemen kılınmak isteniyor. Esnek ve kuralsız çalışma biçimlerini yaygınlaştırma girişimlerine son verilmelidir. Kiralık işçilik çalışanlara yeni bir tehdittir. Başbakanlık tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sevk edilen ve kamuoyunda ''kiralık işçilik'' olarak tanımlanan ''İş kanunu ile Türkiye İş Kurumu Kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı '' ile yapılmak istenen düzenlemeler bir çok işçi için tehdit niteliğini taşımaktadır” dedi.

AK PARTİ İL BAŞKANLIĞINA TESLİM EDECEĞİZ

Yasanın kanunlaşması sonucunda milyonlarca çalışana kiralık işçi yolunun açılacağını kaydeden Koçak “ Eğer bu yasa kanunlaşır ise mevcut 10 milyon çalışana kiralık işçilik yolu açılacak. İşçiye ayırım yasallaşacak. İşveren işçiyi istediği gibi çalıştıracak. İşçiler taşeronluğu bile arar hale gelecek. Hükümetin ,işçilerin çalışma ve aileleriyle birlikte yaşama şartlarını daha da kötüleştirecek bu yanlıştan dönmesi talep ediyoruz.Kiralık işçilik ile ilgili yasanın olumsuzluklarını toplumun tamamına anlatmak içinde bu gün 29 şubat Pazartesi 81 ilde imza kampanyası başlatıyoruz. İşçiyi,esnafı,çiftçiyi ve tüm halkımızı buraya imza kampanyamıza destek için davet ediyoruz.Bizler kiralık işçilik de satılık işçilikte istemiyoruz.Bu imzaları  toplandığında  AK Parti İl Başkanlıklarına teslim edeceğiz” diye konuştu.  Koçak “ Ülkemiz bir ateş çemberi adlındadır. Artık bu olayların son bulmasını istiyoruz. Terörü şiddetle kınıyoruz. Biz bu vatan hainlerini mezara kadar gömeriz” dedi.

KAMPANYAYA İMZA ATTI

Basın açıklamasına Türk İş Tekirdağ Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Türk Metal Sendikası Çorlu Şube Başkanı Baki Polat,Teksif Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Mürsel Türkkan,Belediye İş Sendikası Trakya  Şube Başkanı Aziz Aktay, Tek Gıda İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Ali Ürkmez,Koop-İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Ziya Üzmez,Türk Metal Sendikası  Çerkezköy Şube yönetimi ve Sendikanın işyeri baş temsilcileri ile yaklaşık 100 kadar Türk Metal Sendikası üyesi hazır bulundu. İmza kampanyasına ilk imzayı Türk İş Tekirdağ Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak atarken, imza kampanyasının Cumartesi günü akşam saatlerine kadar devam edeceği kaydedildi.

Haber/Selçuk DURMAZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10