Tekirdağ'da Deprem haftası etkinliği

1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla Tekirdağ Üç Kemaller Parkı'nda etkinlik düzenlendi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı'n?

Tekirdağ 1.03.2016 17:04:00 0
Tekirdağ

Etkinlikte Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürü Recep Erol günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Felaketin ne zaman ve nerede olacağını bildiren bir teknolojinin henüz olmadığını söyleyen Erol, verilecek eğitimler ile doğal felaketler için her an hazır olmanın öneminden bahsetti. Konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Türkiye 17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi sonrası deprem gerçeği ile karşı karşıya kaldı. O acı günden sonra Türkiye depremin soğuk yüzünü daha iyi gördü. Halkımız o günden sonra depreme ve hatta diğer bütün doğal afetlere karşı daha da bilinçli yaklaştı. Bu kötü deneyimler bizleri afetlere karşı eğitilmeye ve eğitmeye, eğitimler de önlemler almaya yöneltti.Yapılan çalışmalar ve alınan tedbirler ile geldiğimiz nokta çok umut verici. Yurdumuzun yüzde 92’sinin deprem bölgesi içerisinde kalması ve nüfusumuzun yüzde 95’inin deprem tehlikesi altında olması itibariyle bu konuda çok ciddi çalışmalar yapılmaktadır” diye konuştu.

ÇOK ÖNEMLİDİR

Albayrak “ Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak bıkmadan usanmadan, ağaç yaşken eğilir diyerek önce çocuklarımızı sonra da büyükleri depreme karşı hazırlamaya çalışıyoruz. 2015 yılı içerisinde bütün ilçelerimizi ziyaret ettik ve eğitimler verdik. Depreme ve diğer afetlere verdiğimiz önemin bir parçası da ilimizde tesis edilmeye başlanan deprem kayıtçı istasyonlardır. Olası bir deprem öncesinde verilerin toplanması çok önemlidir. Biliyoruz ki bu eğitimler ve projeler deprem riskini ortadan kaldırmayacak ama deprem kayıtçıları, zemin çalışmaları, afet ve kentsel dönüşüm plan ve çalışmaları,  imar uygulamalarıyla birleşince can ve mal kaybımız en aza indirgenecektir.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile düzenlenen ortak çalışmalarla Tekirdağ’ın geleceğe dönük planlamasını yapıyoruz. Aynı zamanda İstanbul Teknik Üniversitesi ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Stratejik Planı ve Kentsel Dönüşüm Master Planı hazırlanması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Depremle yaşamayı öğrenmemiz için detayların iyi öğrenilmesi ve ihtiyaç duyulan eğitimlerin alınması gereklidir. Acil bir durum söz konusu olduğunda ne yapacağınızı bilmeniz soğukkanlı olmanıza, soğukkanlı olmanız da doğru adım atmanızda her zaman olumlu bir etken olarak öne çıkacaktır. Sizlerden bugün burada öğreneceğiniz şeyleri unutmamalı ve evde ailenizle paylaşmanızı istiyorum” dedi. 

TEMEL AFET BİLİNCİ ANLATILACAK

Yeşilay Derneği’nin de katılım sağladığı etkinlikte, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü Gezici Deprem Simülasyon Eğitim Tırında eğitmen hocalar eşliğinde vatandaşlara özellikle de öğrencilere 1-2 Mart tarihleri arasında eğitimler verilecek.  Ayrıca lise ve ortaokul öğrencilerine Yılmaz İçöz Sahnesi’nde hafta boyunca Kandilli Rasathanesinden eğitici sertifikası alan personeller tarafından temel afet bilinci konusunda eğitim verilecek.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10