Rezalet

Özel hastanelere gitme imkanı olmayan ve randevu sistemiyle de hekim randevusu alamayan çok sayıda hasta, Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde muayene olabilmek için uzun kuyruk oluşturdu. Ortaya da 1990'lı yılları andıran

Çerkezköy 1.03.2016 18:21:00 0
Rezalet

Sağlık Bakanlığı'nın uygulamaya koyduğu Merkezi Hekim Randevu Sistemi'de (MHRS) hastanelerdeki kuyruğun önüne geçemedi. Yetersiz binası ve hekim sayısı nedeniyle sürekli eleştirilen Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde muayene olmak için hasta kayıt birimi önünde vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. Sıra gelmeyen yada uygun randevu bulamayan hastalar ise evlerin yolunu tuttu.

90'LI YILLARA DÖNÜŞ
230 bin nüfuslu Çerkezköy ve Kapaklı'ya sağlık hizmeti veren Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde yetersiz hekim sayısı nedeniyle hastalar mağdur oluyor. MHRS sisteminden hastalar muayene olabilmek için günler sonrasına ancak randevu alabiliyor. Özel hastanelere gitme imkanı olmayan vatandaşlar ise muayene olabilmek için iki ilçeye hizmet veren Çerkezköy Devlet Hastanesi'nin yolunu tutuyor. Ancak burada yaşanan manzara ise 1990'lı yılların hastanelerini  hatırlatıyor.
 

TARTIŞMALAR DA YAŞANIYOR
Hastaneye muayene olmak için giden hastalar, müsait doktor bulamadığı için ise zaman zaman banko görevlileri ile tartışıyor. Banko önünde uzun kuyruk oluşturan birçok hasta ise, doktor bulamadığı için  hasta halde evlerinin yolunu tutuyor. 

KAYMAKAM'A ÇAĞRI
Sanayisi ile birlikte hızla nüfusu artan Çerkezköy'de hastanelerde yaşanan bu yoğunluğa ise vatandaşlar isyan etti. Vatandaşlar, "Çerkezköy Kaymakamı, Sağlık Müdürü mutlaka bu hastaneyi gelip görmeli. Artık bu eziyet sona ersin. Yetkililer gereğini yapsın."dediler.
 

YENİ HASTANENİN DURUMU
Eylül 2014'de hafriyat çalışmaları başlayan, 6 Mart 2014 tarihinde Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun da katıldığı törenle temeli atılan ve 23 Nisan 2015 tarihinde hizmete girmesi planlanan 200 yataklı Çerkezköy Devlet Hastanesi, aradan geçen yaklaşık 1 yıla rağmen henüz açılmadı. Tekirdağ Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Seyit Ali Gümüştaş, bir süre önce yaptığı açıklamada, Çerkezköy Devlet Hastanesi'nin Nisan ayında hasta kabulüne başlayacağını belirtmişti.

Haber / Fırat KESKİNKILIÇ

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10