Çocuklar için toplandılar

5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanunu gereği İlçe Koordinasyon Kurulu toplantısı Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay Başkanlığında yapıldı.

Çerkezköy 3.03.2016 15:29:00 0
Çocuklar için toplandılar

Çerkezköy Kaymakamlığı Toplantı Salonunda yapılan toplantıya Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Cumhuriyet Savcısı Selçuk Akman, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, İlçe Jandarma Komutanı Vekili Fevzi Bayram, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, İlçe Spor Müdürü Metin Aysal, İŞKUR Hizmet Merkezi Müdürü İlhan Kütük, SYDV Müdürü Nuray Koç, İl Koordinasyon Sekretarya Sorumlusu Psikolog Yusuf AYAR ve Zabıta Komiseri Nalan Çetin katıldı.

FİKİR ALIŞVERİNDE BULUNDULAR

Toplantı, ilgili Mevzuatın okunması,  İl Koordinasyon Sekretarya Sorumlusu Psikolog Yusuf Ayar’ın katılımcılara 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu ve uygulaması hakkında yapılabilecek çalışmalar hakkında bilgi vermesi ile devam etti. Toplantıda korunmaya ihtiyacı olan  ve suça sürüklenen çocuklarla ilgili gerekli tedbirlerin alınması, alınan tedbirlerin uygulanmasında sürekliliğin sağlanması için periyodik olarak toplantıların yapılması, çocukların olumsuz çevrelerden uzaklaşa bilmeleri için meslek edinme, spor, eğitim gibi uygulamaların ne kadar etkili olacağı, bir sanayi kenti olan İlçemizde suça sürüklenen çocukların araştırılması ve bu alanda gerekli çalışmaların yapılması, madde bağımlısı çocukların spora yönlendirilmesi, eğitimini yarım bırakan çocukların eğitim öğretime devam etmesinin sağlanması gibi maddeler görüşülerek karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

HAKKI YOKTUR

Toplantı ile ilgili açıklamalarda bulunan Kaymakam Kubilay “ 5395 Sayılı “Çocuk Koruma Kanunu” ile “Çocuk Koruma Kanununa Göre Verilen Koruyucu ve Destekleyici Tedbirlerin Yerine Getirilmesi amacıyla kurulan merkezi, İl ve İlçe Koordinasyonların Çalışma, Usul ve Esasları Yönergesi” nin amir hükümleri gereğince; Koruyucu ve destekleyici tedbirlerin yerine getirilmesinde kurumlar arası bağlantı, uyum, düzen ve eşgüdümün sağlanması amacı ile İlçemizde kurulan Çocuk Koruma İlçe Koordinasyon Kurulu’nun çalışmalarının ele alındığı toplantıda; İlgili kurum yetkililerince bilgilendirme sunumu yapılarak, konu ile ilgili görüş ve öneriler değerlendirildi. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın sağlığı, güvenliği her şeyden önce gelir. Çocuklarımıza zarar vermeye hiç kimsenin hakkı yoktur. Buna teşebbüs edenler en ağır şekilde cezalandırılır” diye konuştu.

Çerkezköy Haber

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10