İmzaları teslim ettiler

Türk-İş Tekirdağ Temsilciliği, kiralık işçi istihdamını düzenleyen kanun tasarısına karşı Çerkezköy Belediye binası önünde 5 gün boyunca topladıkları imzaları AK Parti ÇerkezkÃ?

Çerkezköy 4.03.2016 18:17:00 0
İmzaları teslim ettiler

Türk Metal Sendikası önünde toplanan yaklaşık 100 Türk-İş Tekirdağ Temsilciliği üyesi, sloganlar atarak AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanlığı önüne geldi. Basın açıklaması nedeniyle Uğur Mumcu Caddesi trafiğe kapatılırken, İlçe Emniyet Müdürlüğü de AK Parti binası önünde geniş güvenlik önlemleri aldı. Burada kalabalığa seslenen Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi Murat Koçak, “Türk-İş olarak bu kez ‘kiralık işçilik’ diye adlandırılan ücretli kölelik sistemine tepki göstermek amacıyla meydanlara çıktık. Yıllardır çalışanların yaşam koşulları ağırlaştı. Rekabet, ucuz iş gücü ile sağlanmaya çalışıldı” dedi.

SÖMÜRÜ ÇARKI GÜÇLENDİRİLMEK İSTENİYOR
Kiralık İşçi kanun tasarısının ısıtılıp ısıtılıp önlerine getirildiğini söyleyen Koçak, “Bu tasarı 2009’da da meclise geldi. Mecliste kabul edilen tasarı, Cumhurbaşkanı tarafından veto edildi. Bugün yeniden meclise getirmeye çalışıyorlar. Kiralık işçi tasarısı ile sömürü çarkı güçlendirilmek isteniyor. Bu tasarı ile işçinin işverenden korunması mümkün değil. Biz mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz” diye konuştu.
TAZMİNATLAR OĞLUMUZUN DAMATLIĞI, KIZIMIZIN GELİNLİĞİDİR
Basın açıklamasının ardından Türk-İş Tekirdağ Temsilcisi Murat Koçak, beraberindeki Teksif Çorlu Şube Başkanı Gültekin Bozan, Teksif Çerkezköy Şube Başkanı Mürsel Türkkan, Türk Harb-İş Çorlu Şube Başkanı Mustafa Şener ile birlikte AK Parti İlçe Başkanlığı’na geçti. Burada konuşan Koçak, “Kıdem tazminatları bizim için oğlumuzun damatlığı, kızımızın gelinliğidir. Çünkü emekli olduktan sonra aldığımız tazminatlarla çocuklarımızı evlendiriyoruz. Tazminatlar bizim güvencemizdir. Bu nedenle fona aktarılmasını istemiyoruz. Bu kapsamda sizlerin desteklerini bekliyor, topladığımız 20 bine yakın imzayı ilgili yerlere ulaştırmanızı istiyoruz” dedi.
HER ZAMAN EMEKÇİNİN YANINDAYIZ
AK Parti İlçe Başkanı Öğe ise ''AK Parti’nin siyasi ahlakı, insan odaklı hizmet üzerine kurulmuştur. İnsanımız bizim için çok önemlidir. Çalışan, emekçi kesim bizim için çok önemlidir. Her zaman emekçilerin yanında olduğumuzu imza çadırınızı ziyaretimizde de ifade ettik. Biz bu düşüncelerde çok samimiyiz. Zaten hükümetimizin 1 Kasım seçimlerinde verdiği ‘asgari ücreti bin 300 TL yapma’ vaadini gerçekleştirmesi de somut örneğidir. Sizler demokratik hakkınızı kullanarak taleplerinizi dile getiriyorsunuz. Ne mutlu ki sendikaların hür bir şekilde çalıştığı bir ülkede yaşıyoruz. Çalışmalarınızla alakalı hükümetimizin ilgili bakanlıkları gerekenleri yapacaktır. Eğer bir mağduriyet varsa bu mağduriyet de giderilir” diye konuştu. Konuşmaların ardından AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, Türk-İş heyetine çikolata ikram ederken, Murat Koçak da topladıkları imzaların bulunduğu mavi kaplı dosyayı Abdullah Öğe’ye teslim etti.

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10