Balkan Türkleri soydaşların yanında

Çerkezköy Balkan Türkleri Derneği, Bulgaristan'da soydaşların yaşadığı Yunus Abdal Köyü'ndeki tarihi caminin halılarını yeniledi. 500 haneli caminin avlusunda, Balkan Savaşı'nda şehit olan askerlerin

Çerkezköy 7.03.2016 16:41:00 0
Balkan Türkleri soydaşların yanında

Gaziantep'te bir halı fabrikasına özel dokutulan halılar, caminin eskiyen halılarıyla değiştirildi. Nerede bir Türk varsa ellerinden gelen desteği vermek için mücadele ettiklerini belirten Çerkezköy Balkan Türkleri Derneği Başkanı ve Çerkezköy Belediyesi'nin AK Partili meclis üyesi Turgut İleri, "Nerede Türkçe konuşan kardeşimiz varsa sadece Bulgaristan'da değil orada o kardeşlerimizin acılarını, ihtiyaçlarını yürekten hissediyoruz. Biz Balkan Türkleri Derneği olarak Bulgaristan'daki Bulgaristan Türklerinin gerek dün, gerekse bugün çektiği sıkıntıları yakinen biliyoruz. Köyümüzdeki bu tarihi caminin halılarının eskidiğini gördük. Yönetimden böyle bir kararı aldık ve gereğini yaptık. Umarız oradaki insanlar ibadet ederken tüm İslam alemine dua ederler. Sonuçta biz de o ülkede doğmuş, ama bugün Türkiye'de yaşayan insanlar olarak olduğumuz yerleri hiçbir zaman unutmayacağız, unutturmayacağız."dedi.

CANIMIZI VERMEYE HAZIRIZ

 İleri, sözlerini şöyle sürdürdü: "Dün olduğu gibi bugün de Türk'ün ve Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı gerek global, gerek yerel sıkıntılarının bilincindeyiz. Dün Balkanlarda Atalarımız nasıl mücadele ettiyse, bizde bugün o Ataların torunları olarak hem Balkanlarda hem Ortadoğu'da gerekirse seve seve canımızı vermeye hazırız. Ülkemizin birliği ve huzuru için biz Balkan Türkleri olarak elimizden gelen her türlü fedakarlığı yaparız. Her zaman biz akıncıların torunlarıyız” diye konuştu.

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10