Ordu'dan huzur hakkı çıkışı

Milliyetçi Hareket Partisi Eski İlçe Başkanı Mustafa Ordu ofisinde düzenlediği basın açıklamasında yeni iddialarda bulundu. Ordu, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu üyelerinin yalıboyu OSB

Çerkezköy 16.03.2016 00:39:00 0
Ordu

AÇIKLAMADA BULUNDU

Ordu “ Kapaklı’da ki siyasi parti ilçe başkanları ÇTSO’nun üyelerine eşit hizmet yapmadığını belirtmişlerdir.Bizde daha önce ilçemizde Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası olmadığı için bu hizmeti Çorlu Ticaret ev sanayi Odası’ndan alıyorduk ve bizde buradan iyi hizmet almadığımız için 1993 yılında oda kurma çalışmalarını başlattık. Mustafa Ordu olarak, ÇTSO kurucu üyeliği, yönetimde ve Ankara’da TOBB delegeliğinde bulundum. Üyeler daha iyi hizmet alsın diye o binayı da biz yaptırdık.  Bizden sonra yönetime gelen başkanlar ve yönetimler kavga gürültü ile odayı bu hale getirdiler. Şimdiki yönetimde kendi çıkarları doğrultusunda yeni yeni işler yapıyor. Kapaklı’lı siyasetçiler kendi ilçelerine gelecek hizmet için mücadelede bulunarak ÇTSO’nun verdiği okul sözünü tutmasını istemelerine teşekkür ediyorum. Halkın beklentileri için birlik ve beraberlik içerisinde hareket eden bu gibi kişileri tebrik etmek lazım. Kapaklı’da ki siyasilerin bu konuda yaptıkları açıklamalara da hak veriyorum ” dedi.

“İŞ SEYAHATLERİNİ KISITLASINLAR”

ÇTSO’nun bütçesini iş seyahatlerinde kullandığını kaydeden Ordu “ Böyle yaparlar ise Kapaklı’lı siyasetçilerde konuşurlar. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası iş siyasetlerini kısıp, bütçeden de yüzde on ayırdıkları vakit Kapaklı’ya bir okul kazandırabilirler. Okul yapılması için söz verildiyse yerine getirilmelidir” dedi.

“BÜTÇEDEN KISSINLAR”

ÇTSO yönetim kurulu üyelerinin Yalıboyu OSB ve Ergene Derin Deşarj toplantılarına ÇTSO’yu temsilen katıldıkları bir saatlik toplantıda 4 bin TL huzur hakkı ücreti aldıklarını da iddia eden Ordu “ Bu parayı alan kişiler çevrede ikinci emeklilik hakkı kazandık diye konuşuyorlar. Biz bu odayı kurarken hiç kimseye bu hakkı elde etsin diye kurmadık. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası yönetimindekiler kendi çıkarları için çalışmasınlar. Devleti temsil eden üst düzey yöneticiler bile 25-30 yıl bir fiil hizmet veriyor.  Emekli olduklarında bile onların bir saatte aldıkları parayı bir ayda alamıyor. ÇTSO üyelerine sesleniyorum. Siz iyi niyetli iseniz 2 yıl seyahatleri kestiğiniz zaman 500-600 bin TL kasada kalıyor. Bunun üzerine ise bütçeden de yüzde 10 koyarsanız Kapaklı’ya rahatlıkla okul yaparsınız. Bizim kişilerle kesinlikle işimiz yoktur” diye konuştu. Ordu, Kapaklı’da ki siyasi parti başkanlarının her zaman ilçeleri için birlik ve beraberlik içersinde olmalarını ve ilçelerine hizmet alımı konusunda da aynı şekilde birlik içersinde olarak tüm kurumlara karşı mücadele etmeleri gerektiğini kaydetti.

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10