Yaşlılar unutulmadı

Çerkezköy İlçe Müftülüğü ve Çerkezköy Kent Konseyi'nin işbirliğince düzenlenen yaşlılara saygı haftası etkinliği kapsamında dün Güneşler Otel'de kahvaltı programı d

Çerkezköy 23.03.2016 01:41:00 0
Yaşlılar unutulmadı

KAHVALTI PROGRAMI DÜZENLENDİ

Düzenlenen programa Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay,Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna,ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Başkan yardımcısı Mustafa Seçkin, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz,Çetin Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin  başta olmak üzere Çerkezköy’ün yaşlıları,gaziler ,şehit aileleri  hazır bulundu.

“BU ANLAMLI GÜNDE SİZLERE OLMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUZ”

Program Çerkezköy Kent Konseyi başkanı Serkan karagöz’ün konuşmasıyla başladı. Karagöz, “İlçe Müftülüğümüzle birlikte yaşlılar haftasında ilçemizdeki yaşlılarımıza yönelik düzenlediğimiz bu güzel ve anlamlı günde sizlerle birlikte olmaktan onur ve mutluluk duyuyoruz. Sizleri bu gün burada ağırlamaktan, konuk etmekten şeref duyuyoruz. İyi ki varsınız. Bizlerin bu günlere gelmesinde sizlerin emeğinin büyük olduğunu biliyoruz. Sizler her zaman bizlere yol gösterici ve rehber olmanızdan da memnunluk duyuyoruz” dedi. Ardından Mevlana camii İmamı Mikail Yalçın Kuran’ı-ı kerim okudu. Ardından da Müftü Yusuf Tuna konuştu.

 

 

“BÜYÜKLERİMİZ BİR GÜN DEĞİL HER GÜN HATIRLANMALI''

Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna’da, “18-20 Mart yaşlılara saygı haftası olduğunu belirterek, “Büyüklerimizi bu önemli haftada bir araya getirmek istedik. Büyüklerimizi bir gün değil her gün hatırlanması gerekiyor. Yaşlılar geçmişle gelecek arasında bir köprüdür. Yaşlılarımıza saygıyla yaklaşmamız gerekiyor. Dualarımızın kaynağı da yaşlılarımızdır. Dinimize göre her şeyin sahibi cenab-ı haktır. Dinimizde de yaşlılarımızın önemli yeri vardır. Yaşlılarımıza her zaman sahip çıkmalıyız. Onlara gereken saygı ve sevgiyi göstermeliyiz. Yaşlılarımız bizlerin her şeyi olduğunu unutmamalıyız. Onlar bizin dünümüz olduğu gibi yarınlarımıza da ışık tutanlarımızdır. Bu nedenle yaşlılarımızın ne denli önemli kişiler olduğunu hiçbir zaman unutmamalıyız.”dedi.

GELECEĞİMİZİ SİLERLE BİRLİKTE İNŞA EDİYORUZ

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’da, “Bu güzel organizasyon için İlçe Müftülüğümüze ve kent Konseyimize teşekkür ediyorum. Bu gün burada yaşlılarımızla güzel bir buluşma içerisindeyiz. Yaşadığımız şehrimize hizmet etmek için sizlerden aldığımız güç ile geleceğimizi sizlerle birlikte inşa ediyor olmamız da bizlere ayrı bir güç veriyor. Yaşadığımız şehri güzelliklilerine güzellik katmak daha iyi bir şehir yapmak için yapılan planlamada sizlerle birlikte gerçekleştirmiş olmaktan mutluluk yaşıyorum. Bu güzel günde sizlerle birlikte olmaktan son derece onur duyuyorum. Gelecekte de yapılan çalışmalarımızda sizlerin katkısının olduğunu bilmenizi istiyorum. Bu nedenle tüm büyüklerimizin yaşlılara saygı haftasını kutluyor, sağlıklı mutlu daha uzun bir yaşam diliyorum. Bu güzel organizasyona katkısı bulunan ve düzenleyen Müftülüğümüze ve Kent konseyimize de bir kez daha teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

 

 

“KÜLTÜRÜMÜZÜN YARINLARA AKTARILMASINDA BÜYÜKLERİMİZİN ÖNEMİ BÜYÜK”

Programda son konuşmayı Çerkezköy kaymakamı Metin Kubilay yaptı. Kubilay “  Bu gün Çerkezköy İlçe Müftülüğümüz ve Kent Konseyimizin iş birliğiyle düzenlenen yaşlılara saygı haftası etkinliği için teşekkür ediyoruz. Programa katılan tüm yaşlılarımıza da saygılarımızı ve şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca bu organizasyona katkı ve destek verenlere de teşekkür  ediyoruz. Kültürümüzün yarınlara aktarılmasında büyüklerimizin önemli yeri var.Büyüklerimize saygı ve sevgi göstermek hepimizin görevidir.Onların sağlıklı yaşamalarını sağlamakta hepimizin öncelikli görevidir.Toplumda sevgi ve saygının gelişmesinde yaygınlaşmasında ve toplumsal hayatın gelişmesinde,çocuklarımızın büyütülmesinde siz büyüklerimizin katkısı büyüktür ve önemi vardır. Gençlerimizin de bir gün yaşlanacaklarını bilmeleri ve ona göre yaşlılarımıza sahip çıkmaları lazım. Unutulmamalıdır ki bir gün her genç insan yaşlanacak. Yaşlandığın da yaşlıların kıymetini daha iyi anlayacaktır. Bu güzel organizasyonun hazırlanmasında emeği geçenleri bizleri ve katılımlarıyla bizleri onurlandıran büyüklerimize teşekkür ediyor,saygılarımı sunuyorum ve bu etkinliğin önümüzdeki yıllarda da devam etmesini temenni ediyorum.”dedi. Konuşmaların ardından programa katılım gösteren yaşlılar tek tek kendilerini tanıttılar ve ardından Şehit Piyade Er Mustafa Baykuş’un babasına tüm yaşlıları adına plaket verildi.

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10