Çocuk istismarı gerçeğimiz olmamalı

Türkiye'de çocuk istismarı ile ilgili basın açıklaması düzenleyen Çerkezköy Ülkü Ocakları Bayanlar Birimi Başkanı Sıla Biraz, "Çocuk istismarı gerçeğimiz olmamalı" dedi.

Çerkezköy 25.03.2016 02:00:00 0
Çocuk istismarı gerçeğimiz olmamalı

ÇOCUKLAR ŞİDDETİN HER TÜRÜNDEN KORUNMALI

Çocuğun sağlığını, fiziksel gelişimini olumsuz yönde etkileyen bir yetişkinin, toplum veya ülkesi tarafından kabul edilmediğini kaydeden Çerkezköy Ülkü Ocakları Bayanlar Birimi Başkanı Sıla Biraz, “Çocukların, anne babalarının ya da başkalarının bakımında iken bedensel ve zihinsel şiddetin her türünden korunmaları gerekir. Bu konu ülkemizin de taraf olduğu çocuk haklarına dair sözleşmede açıkça yer almaktadır. Ancak ne yazık ki bizler ülkemizde bu konuda farkındalık yaratmaya çalışırken tedbir alması gereken kurumlar gereğini yapmamaktadır” dedi.  

KABUL EDİLEMEZ BİR AÇIKLAMA

Sıla Biraz, “Son bir kaç gündür ülke gündeminde yer alan hükümet destekli bir vakıfta yaşanan ‘küçük çocuklara cinsel istismar’ olayı için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazan oğlu ‘Bir kere yaşanmış olması hizmetleri ile ön plana çıkmış bir kurum için gerekçe olamaz’ açıklamalarında bulundu. Ayrıca istismara maruz kalan çocuklarımızın ailesine para teklif edip şikayetleri de geri çektirildi. Bu kabul edilemez bir açıklamadır. Taciz ve tecavüzün savunulacak hiç bir tarafı yoktur. Hele ki çocuklara yapılan istismarın asla affı olamaz” diye konuştu.

BÖYLE BİR REZİLLİK HİÇBİR DİNDE MEŞRU OLAMAZ

Kuran-ı Kerim’den Nisa Suresi’ndeki “Her kimse tecavüz ederek, zulm ederek onu yaparsa yarın onu bir ateşe yaslayacağız. Allah'a göre bu kolay bulunuyor.” Ayete vurgu yapan Sıla Biraz, “Yarınlarımızın geleceği çocuklara eğitim kurumlarında bu istismarın yapılması kabul edilemez. Böyle bir rezillik hiçbir dinde ve hiçbir kültürde meşru olamaz. MHP’nin çocuk istismarlarının araştırılması ve önlenmesine yönelik araştırma komisyonu kurulması için yapılan teklif, maalesef AKP vekilleri tarafından reddedildi. Herkes elini vicdanına koymalıdır. Yetkililer üzerine düşen vazifeyi derhal yerine getirmelidir. Çocuk istismarı gerçeğimiz olmamalıdır!

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10