Jefleks'e görkemli açılış

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde hizmete girecek olan Jefleks Plastik Kauçuk San. Tic. A.Ş., dün 14.00-17.00 saatleri arasında düzenlenen açılış töreni ile faaliyete başladı.

Çerkezköy 1.04.2016 01:01:00 0
Jefleks

KATILIM YOĞUN OLDU

Çerkezköy OSB Gazi Osman Paşa Mahallesi 22. Sokak üzerinde bulunan fabrikadaki açılış törenine Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, Walraven Holding Yönetim Kurulu Başkanı Pelle Van Walraven, Walraven Holding Yönetim Kurulu eski Başkanı Jan Van Walraven, Çerkezköy Emniyet Müdürü Murat Ogan, Çerkezköy OSB Müdürü Mehmet Özdoğan, Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Üyesi Saim Buyruk, Jefleks Genel Müdürü Ferit Öztimur ile fabrika çalışanları ve çok sayıda davetli katıldı.

HER DEZAVANTAJ BİR AVANTAJDIR

Programın açılış konuşmasını yapan Jefleks Genel Müdürü Ferit Öztimur, fabrikanın çalışma sistemi hakkında bilgilendirmede bulundu ve katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti. Programda daha sonra konuşan Walreven Holding ve Jefleks Plastik Kauçuk San. Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Pelle Van Walraven, “Bildiğiniz gibi geçtiğimiz hafta Hollandalı futbolcu Johan Cruyff vefat etti. O ülkemizde olduğu kadar dünya çapında da çok ünlü bir futbol adamıydı. Onun çok önemli sözleri vardır. Bunlardan biri de ‘Her dezavantaj bir avantajdır’ sözüydü. Biz Jefleks için uzun süre uygun yer aradık. Bu süreçte büyük zorluklarla karşılaştık. Fakat bu zorlukların üstesinden gelirken, önemli kazanımlar elde ettik. Çerkezköy OSB’de çok önemli bir konuma sahip olduk. Makinelerimizi yeniledik. Kısacası dezavantajı avantaja çevirdik” dedi.

 

 

TÜRKİYE UMUT VE GÜVENİN OLDUĞU BİR ÜLKEDİR

Bu zamana kadarki azimli çalışmaları nedeniyle tüm Jefleks ailesine teşekkür eden Pelle Van Walraven, “75 yıllık bir aile şirketi olarak tarihin, geleneklerin ve onurun önemini çok iyi biliyoruz. Dünyada bunları en iyi anlayabileceğiniz ülkelerden biri de Türkiye’dir. İstanbul yıllarca girişimciliğin merkezi oldu. Fakat maalesef son zamanlarda sorunlar yaşayan bir şehir. Ortadoğu, Asya, Afrika ve Avrupa’nın merkezi konumundaki bu ülkede istenmeyen olaylar yaşanıyor. Korku bizim en büyük düşmanımızdır. Ama bu ülkeyle ilgili konuşulacak başka şeyler de var. Türkiye, hayallerin, geleceğin, umut ve güvenin olduğu bir ülkedir. Birlikte parlak bir geleceğe doğru gidiyoruz” dedi. Pelle Van Walraven konuşmasının sonunda Jefleks yönetimine zamanın değerini unutmamaları için birer saat hediye etti.

KALİTELİ ÜRETİM BUGÜNÜ, YENLİKLER YARINI KURTARIR

Walraven Holding Yönetim Kurulu Eski Başkanı Jan Van Walraven de yaptığı konuşmada sıcak karşılama nedeniyle herkese teşekkür etti. Jan Van Walraven, “şirketimizde ciromuzun yüzde 20’sini 3 yıldan kısa süre önce üretilen ürünler oluşturmaktadır. Bunu, sürekli yeni ürünlerin üretimi ile başarıyoruz. Bu fikirle ortaya çıkan ilk şirket biz değiliz. Ekonomide yenilik her şeyin merkezinde yer alır. Kaliteli üretim yapmak bugünü, yenilikler yapmak ise yarını kurtarır” açıklamalarında bulundu. Konuşmaların ardından Rüstem Polat, ‘Bilinçli Tüketim ve Çevre’ konulu seminer verdi.

BÖLGEMİZE YENİ SANAYİ KURULUŞLARI GELİYOR

Rüstem Polat’ın sunumunun ardından konuşma yapan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ise “Jefleks firmasına ilçemize yaptığı yatırım dolayısıyla çok teşekkür ediyorum. Yapılan yatırımın başta Çerkezköy olmak üzere tüm bölgeye ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Çerkezköy OSB, ülkemizdeki en önemli OSB’lerden birisidir. Her geçen gün bölgemize yeni sanayi kuruluşları geliyor. Bu yatırımın da Çerkezköy’e yapılmasında emeği olan tüm Çerkezköy OSB yönetimini de tebrik ediyorum. Jefleks firması üretiminin yüzde 90’ını ihraç edecek. Yaklaşık 40 kişiye istihdam imkanı sunacak. 75 yıllık birikime sahip Jefleks firmasına ve Walraven ailesine bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

AÇILIŞ KURDELESİ KESİLDİ

Konuşmaların ardından Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Walraven Holding Yönetim Kurulu Başkanı Pelle Van Walraven, Walraven Holding Yönetim Kurulu eski Başkanı Jan Van Walraven, Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Üyesi Saim Buyruk, Çerkezköy OSB Müdürü Mehmet Özdoğan, Jefleks Genel Müdürü Ferit Öztimur birlikte açılış kurdelesini kesti. Açılış sonrası katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu. Jefleks firması açılış kapsamında her bir katılımcı için Kuzey Kıbrıs Gazileri Hatıra Ormanı’na birer fidan bağışlanacağını açıkladı.


0282 726 91 91
0282 747 65 10