ULUSDER'den Can'lara ziyaret

Ulusal Gençlik Derneği, dün saat 14.00'da Çerkezköy Ehlibeyt Dergahı'nı ziyaret etti. Alevi Dedesi Seyyid Sinan Boztepe, Ulusder Başkanı Erdal Darçın ve dernek üyesi gençlerle yakından ilgilenerek d

Çerkezköy 4.04.2016 00:29:00 0
ULUSDER

BOZTEPE’YE ATATÜRK RESMİ HEDİYE ETTİLER

Ulusal Gençlik Derneği Başkanı Erdal Darçın beraberinde dernek yönetimi ve üyelerle birlikte ziyaret ettiği Ehlibeyt Dergahı’nda Alevi Dedesi Seyyid Sinan Boztepe ile bir süre görüştü. Boztepe ziyarete gelen Ulusder heyeti ile yakından ilgilendi. Boztepe hem dergah hakkında hem de İslam felsefesi hakkında dernek üyelerine önemli bilgiler verdi. Ulusder Başkanı Erdal Darçın, konukseverliğinden dolayı Alevi Dedesi Seyyid Sinan Boztepe’ye teşekkür ederken, ziyaret sonrasında Boztepe’ye Atatürk resmi hediye etti. Ulusder üyeleri ziyarette dergah binasını da gezerek yakından inceleme fırsatı buldu.

 

 

TÜRKİYE’NİN İÇİNDE BULUNDUĞU DURUM ORTADADIR

Ulusder Başkanı Erdal Darçın, “Ocak ayından itibaren düşünce ve inanç farkı gözetmeksizin Çerkezköy’de ziyaretlerimizi sürdürüyoruz. Bugün de sizlerle birlikteyiz. Bizleri ziyaretinize kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz. Türkiye’nin içinde bulunduğu durum ortadadır. Ülkemiz zor günlerden geçiyor. Ayrım yapmadan birlik ve beraberliğimizi korumak adına bütünleşmemiz gereken günlerdeyiz. Birbirimizle daha fazla diyalog halinde olmalıyız” dedi.

İNCİNSEN DE İNCİTME

“İncinsen de incitme” felsefesinin hakim olduğu bir yerde olduklarını kaydeden Erdal Darçın, “Laikliğin ve Cumhuriyetin güvencesi olan, inancın korkuya değil sevgiye dayalı olduğu bir yerdeyiz. Osmanlı devletinin kuruluş felsefesine de hakim olan bir felsefedir bu aynı zamanda. Biz burada olmaktan, sizlerle bir arada olmaktan mutluluk duyduk. Misafirperverliğinizden dolayı tüm arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

 

BİRLİKTELİĞE İHTİYACIMIZ VAR

Ulusal Gençlik Derneğinin, ziyaretinden dolayı memnuniyetini dile getiren Alevi Dedesi Seyyid Sinan Boztepe ise “Bizlerin bir araya gelmesi birilerini korkutuyor olsa da birlikte olmamız gereken günlerden geçiyoruz. Her inançtan her düşünceden her mezhepten kesimler olarak birlikteliğe ihtiyacımız var. Ama mezhepçilik almış başını yürümüş. Bu dergaha üye sadece alevi vatandaşlarımız değil aynı zamanda sunni kardeşlerimiz de var. Her kesim gibi biz de tedirginiz. Osmanlı’nın temelini atan bir alevi felsefesidir. Aynı zamanda milli mücadele yıllarında da önemli destekleri olmuştur. Cumhuriyetimizin temeli sağlam, inşallah bunu yıkmaya kimsenin gücü yetmeyecek”diye konuştu.

Haber/Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10