"Bakanlığı yolun maliyeti korkutmuştur"

CHP Tekirdağ Milletvekili ve Başkanlık Divan Üyesi Emre Köprülü, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapımı yarım bırakılan ve il karayolu ağından çıkarılan Çorlu-Şerefli yo

8.04.2016 03:24:00 0

“TAMAMLANMAK İSTENMEDİ”

Yapımına fiilen 2011 yılında başlanan Çorlu İlçesi – Şerefli Yolu’nun, Karatepe-Çorlu arasındaki 4 km’lik bölümünde bakım ve onarımından sorumlu Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından bu tarihe kadar herhangi bir çalışma yapılmadığını ifade eden Köprülü, “Bu kadar zamanda yolun tamamlanmamış olmamasının mağduriyeti ortadayken bu kez de yolun yapılmayan 4 km’lik kısmının Karayolları ağından çıkarılması kararı alınması, yolun Bakanlığınız tarafından tamamlanmak istenmediği sonucu ortaya çıkarmıştır” dedi. 

MALİYETİNDEN Mİ KORKTUNUZ?

Yolun il ağından, 16 Mart 2016 tarihli ve 8509 sayılı Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın oluru ile çıkarıldığını belirten Köprülü, bu sonuçtan bu yolda Duble Yol Çalışmasının yapılmayacağı anlamının çıktığını vurguladı.  Köprülü, “Anlaşıldığı kadarıyla Bakanlığınızı yolun maliyeti korkutmuştur. Yolun yapımını bitirmek yerine, çareyi yolu il ağından çıkarmakta buldunuz. Çok komik bir gerekçe ile de bu sorumluluğu üzerinden atmaya çalıştınız” dedi.

SORULAR YÖNELTTİ

CHP’li Köprülü, önergesinde Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a cevaplaması istemiyle “Çorlu – Karatepe arasındaki yolun, il ağının dışına çıkarılmasının gerekçesi nedir?  Çorlu – Karatepe arasındaki yolun İl Ağının dışarısına çıkarılmasının gerekçesi nedir? Bu değişiklikle bu 4 km lik mesafede duble yol çalışması yapılmayacağı doğru mudur? Bugüne kadar Çorlu – Karatepe arasında duble yol çalışmasına ilişkin kamulaştırma faaliyeti yapılmış mıdır? Çorlu – Şerefli Kavşağı arasındaki duble yol çalışmalarının ihalesi Çorlu – Karatepe arasını kapsamakta mıdır? Kapsamıyorsa Çorlu – Karatepe arasında bu doğrultuda bir ihale yapılmış mıdır?Tekirdağ İli için Karayolları Genel Müdürlüğü’nün 2016 yatırımı toplam ne kadardır. Türkiye toplam yatırımının içinde ki yüzdesi nedir?” sorularını yöneltti.

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10