"Destek alırsam aday olurum"

10 Nisan Pazar günü Beylice düğün Salonu'nda yapılacak olan CHP Çerkezköy İlçe Kongresinde kamuoyunda ilçe başkanlığına aday olup olmayacağı merak edilen Barış Erdoğan açıklama yapa

Çerkezköy 9.04.2016 03:48:00 0

“İLÇEMİZDE SANDIK KOYMAYI BAŞARDIK”

10 Nisan tarihinde yapılacak olan kongrenin partililere hayırlı olması temennisinde bulunan Barış Erdoğan “Hepimizin bildiği gibi Çerkezköy ilçesinde geçte olsa sandık kaymayı başardık. Geç konulan sandık bize Tekirdağ İl kongresinde ilçe olarak delege bulundurmamıza neden olmuştur. Çerkezköy gibi büyük bir ilçenin bu duruma düşmesi kabul edilebilir bir durum değildir. Umudumuz ve beklentimiz bu yanlışın en kısa zamanda giderilmesi ve uzlaşmacı çözüm ile Çerkezköy’ün hak ettiği yerinin verilmesidir” diye konuştu.

“YÜZDE ON ALDIĞIMDA ADAY OLACAĞIM”

Erdoğan “Sürecin başından beri bu güne kadar parti içinde bir çekişme vardı. Arkadaşlarımla ben bu yola çıkarken bu kısır çekişmeyi bitirmek istiyordum. Partimizin menfaatleri doğrultusunda her doğru yapılan işi alkışlayıp destekçi olacağımızı da belirtmek isterim. Fakat parti tüzüğüne uymayan üyenin hakkı korunmayan davranışlarında takipçisi olacağız. Delege seçimlerinde mavi liste olarak seçimlerde müdahil olduk. Seçimde delege seçimlerinin tümünü beyaz liste kazandı. Çıkan sonuç doğrultusunda tüzüğümüze göre kongrede aday olmak için delege sayısının yüzde 10’nun imzasını alarak ilçe başkanlığı için aday çıkmam yeterli olacaktır. Delege seçimleri 2012 yılından beri ilçemizde yapılmıyordu. Bizlerin ısrarcı tutumu ile delege seçimleri yapıldı. Bu nedenle partimize bu yönde de katkı sağlamış olduk. Kongrede CHP’nin değerli delegelerinden destek aldığımızda aday olmaya her daim hazırım. Pazar akşamı kongreden çıkan sonuç ne olursa olsun parti tüzüğümüzün kurallarına göre yapılan her güzel işin yanında olacağımızı bir kez daha belirtiyorum” dedi.

CHP’YE YAKIŞMADI

Geçtiğimiz Cumartesi günü Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin 11 ilçeye bir okul kampanyası kapsamında Çerkezköy’ün Kızılpınar mahallesinde temeli atılan okul töreninin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla yapıldığını hatırlatarak, “İlçemize partimizin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geliyor. Ancak ilçe teşkilatımızın bu temel atma programına gerekli duyuruyu yapmaması nedeniyle yaklaşık 500 kişinin katılımıyla atılan bir tören yapıldı. O gün burada en az binlerce kişi olmalıydı. Çünkü ana muhalefet partisi olan CHP’nin Genel Başkanı gelmiştir. Nedense bu okul temel atma töreni için gereken yapılmadığını gördük. Buda bizleri partili olarak üzmüştür. İnşallah bundan böyle bu gibi törenler binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşir”” ifadelerini kullandı.

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10