Çerkezköy 46 noktada 146 kamera ile izlenecek

Çerkezköy Belediyesi tarafından altyapısı kurulacak olan Kent Güvenlik Yönetim Sistemi ve Trafik Elektronik Denetim Sistemi'nin (KGYS-TEDES) protokolü Belediye Başkanı Vahap Akay ve Çerkezköy İlçe Emniyet

Çerkezköy 9.04.2016 03:54:00 0
Çerkezköy 46 noktada 146 kamera ile izlenecek

BİLGİLER VERİLDİ

Çerkezköy Belediyesi’nde dün saat 14.30’da gerçekleşen imza törenine  Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Ö. Sertan Topkaya, Emniyet Amiri Ekrem Çiçek, Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Gümüş, İlçe Emniyet Müdürlüğü Bilgi ve Teknolojileri Büro Memuru Polis Memuru Süreyya Sayın ve basın mensupları katıldı. İmza törenine geçmeden önce İlçe Emniyet Müdürlüğü Bilgi Teknolojileri Büro Memuru Süreyya Sayın tarafından kurulacak olan Kent Güvenlik Yönetim Sistemi ve Trafik Elektronik Denetim Sistemi’nin (KGYS-TEDES) hakkında bilgi verildi.

20 KİLOMETRE ALTYAPI YATIRIMI YAPILACAK
Yeni  kurulacak olan sistemin 20 kilometre fiber altyapısı olacağını kaydeden İlçe Emniyet Müdürlüğü Bilgi Teknolojileri Büro Memuru Süreyya Sayın, sistemin 46 noktada 146 kamera ile yapılacağını bildirerek bu noktalara 46 hareketli HD kamere bu kameraları destekleyici 100 sabit HD kamera konulacağını belirterek, 46 noktaya kurulacak toplam 146 son teknoloji HD kameralar ile şehrin her saniye izleneceğini kaydetti. 146  kameranın yanı sıra 6 adet noktada da TEDES’i devriye alacaklarını ve bunun 4 noktasının hız ve kırmızı ışık ihlali, 2 noktasının ise hız ihlali denetimi yapacağını belirten İlçe Emniyet Müdürlüğü Bilgi Teknolojileri Büro Memuru Süreyya Sayın, ayrıca şehrin giriş ve çıkışlarında 10 ayrı noktaya ise PTS (Plaka Tanıma Sistemi’nin) kurulacağın belirti.

 

 

PTS’LER NEREYE KONULACAK
Plaka Tanıma Sistemlerinin Tepe Emlak girişi, İstasyon Mahallesi girişi, Tugay Kavşağı üzerinde, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi önünde , Atatürk Viyadüğü üzerinde, Atılım Beton Kavşağı üzerinde, Namık Kemal Bulvarı OSB Yolu üzerinde, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü önünde, Narin Kavşağı üzerinde ve Cezaevi Kavşağı üzerinde kurulacağını belirten İlçe Emniyet Müdürlüğü Bilgi Teknolojileri Büro Memuru Süreyya Sayın, hız ihlali sistemlerinin ise Sivrioğlu Petrol civarında ve Cengiz Topel Caddesi üzerinde, hız ve kırmızı ışık ihlal sistemlerinin ise Cezaevi Kavşağı’nda, Tugay Kavşağı’nda, Atılım Beton Kavşağı’nda ve Namık Kemal Bulvarı Bahçeli Camii Kavşağı’nda kurulacağını sözlerine ekledi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Verilen bilginin ardından konuşan İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, yeni kurulacak olan Kent Güvenlik Yönetim Sistemi ve Trafik  Elektronik Denetim Sistemi’nin (KGYS-TEDES) merkezinin BSH Kavşağı’nda Çerkezköy Belediyesi tarafından yaptırılacak olan binanın en üst katının olacağını belirterek “ İki yıldır üzerinde çalışılan proje artık ihale aşamasını geldi. Bu projenin ise ilçemize faydalı olacağını düşünüyorum. Projenin tamamlanıp, hayata geçmesi ile birlikte güvenli olan ilçemiz daha şirin, güzel, güvenli ve huzurlu olacak. Projeye emek veren, katkı sunan Belediye Başkanımıza, Başkan Yardımcılarına ve tüm ekibine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

ÇERKEZKÖY 146 KAMERA İLE 7/24 ARALIKSIZ TAKİP EDİLECEK
Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan’ın ardından konuşan  Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’da çalışmalar için Emniyet Müdürü Murat Ogan ve Teşkilatına teşekkür ederek, “Göreve geldiğimiz günden bu yana Emniyet Teşkilatımız ile birlikte uyumlu bir çalışma sürdürüyoruz. Kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi ve sonra Kent Güvenlik Yönetim Sistemi ve Trafik Elektronik Denetim Sistemi (KGYS-TEDES) çerçevesinde Çerkezköy’ün 146 kamera ile takip edileceğini belirti.

 

 

İHALEYE ÇIKARACAĞIZ
2014 yılında  Kent Güvenlik Yönetim Sistemi ve Trafik Elektronik Denetim Sistemi’nin (KGYS-TEDES) ihalesini yaptıklarını fakat gelir ortaklığı ile yapılan ihalenin içlerine sinmediği için iptal ettiklerini ve tamamının yapımını Çerkezköy Belediyesi’nin üstendiğini kaydeden Belediye Başkanı Vahap Akay, protokolün imzalanmasının ardından ihaleye çıkılacağını ve sistemin fiber optik altyapısının kurulacağını kaydetti.

İMZALAR ATILDI
Yapılan konuşmaların ardından Çerkezköy Belediyesi tarafından altyapısı yapılacak olan Kent Güvenlik Yönetim Sistemi ve Trafik Elektronik Denetim Sistemi’nin (KGYS-TEDES) imzaları Belediye Başkanı Vahap Akay ve İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan tarafından imzalandı. Emniyet Genel Müdürlüğünün projeyi onaylamasının ardından projenin ihaleye çıkarılacağını belirtildi. Başkan Akay, BSH yanında belediyeye ait arsa üzerine de  3 katlı olarak bina inşa edeceklerini kaydederek “  bunun üçüncü katında  TEDES ve KGYS sistemi takip merkezi olacak. İkinci katta Afet Koordinasyon merkezi oluşturulurken, birinci katta ise Belediye Zabıta Müdürlüğü olacak. Bununla birlikte ilçenin tüm güvenliği bu binadan takip edilecek” dedi.

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10