Lastik-İş toplu sözleşme imzaladı

DİSK'e bağlı Lastik-İş Sendikası ile Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Tristone Flowtech hortum fabrikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Çerkezköy 14.04.2016 03:15:00 0
Lastik-İş toplu sözleşme imzaladı

320 ÜYESİ VAR

Toplu iş sözleşmesi imza töreninde Lastik-İş Genel Merkez Örgütleme Daire Başkanı Muharrem Özen, Lastik-İş Sendikası İstanbul Şube Başkanı Ali Öztürk, Lastik-İş Tristone Baş Temsilcisi Mehmet Gençay, İşyeri Temsilcileri Mithat Kalaycı ve Salih Akıncı işyeri temsilcileri de hazır bulundu. Tristone Flowtech hortum fabrikasında 320 üyelerinin bulunduğunu ifade eden Lastik-İş Sendikası İstanbul Şube Mali Sekreteri Necmettin Bayram, “Tristone Flowtech yetkilileri ile yaklaşık 4 aydır devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmeleri nihayet sona erdi. İşçi kardeşlerimiz için en avantajlı sözleşmeyi hazırlamaya çalıştık. Sonunda da işveren ile iki yıllık sözleşme imzaladık. Başta sendika üyelerimiz olmak üzere işçi kardeşlerimiz ve Tristone Flowtech hortum fabrikası yönetimi için hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

İLK 6 İÇİN 400 LİRA

Sözleşme kapsamında Tristone Flowtech hortum fabrikası işçileri ilk 6 için brüt 400 Lira zam alacak. İkinci 6 ay için işçilere enflasyon oranında zam yapılacağını belirten Necmettin Bayram, “Üçüncü 6 ay için enflasyon + 150 Lira, dördüncü 6 ay için de enflasyon oranında zam yapılacak. Bunun dışında diğer haklarda da iyileştirmeler yapıldı. İşçiler için hazırlanan 3 bin 900 Liralık sosyal paketler, 4 bin 600 Liraya yükseltildi. Yapılacak özel sağlık sigortası sayesinde işçilerle birlikte eş ve çocuklarının da sağlıkları güvence altına alınmış oldu” dedi.

DİĞER HAKLARDA DA ARTIŞLAR OLDU

 İşçilere evlenme durumlarında yapılan 733 Liralık yardımın 875 liraya çıkarıldığını kaydeden Bayram, “Doğum yardımları da 146 Liradan 300 Liraya kadar çıkarıldı. Ölümlerde bin Lira ile 8 bin 500 Lira arasında yardım yapılacak. Öğrenim durumlarında ise 225 Lira ile 450 Lira arasında yardımda bulunulacak” ifadelerini kullandı. Lastik-İş Sendikası İstanbul Şube Mali Sekreteri Necmettin Bayram, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da işçilerin yanında olmaya devam edeceklerini kaydetti.

Çerkezköy Haber 


0282 726 91 91
0282 747 65 10