Köprülü: "Tek bir çivi bile çakılmadı"

Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divan Üyesi Emre Köprülü; Ergene ve Kapaklı ilçelerinin sorunlarını gündeme getirerek, TBMM Genel Kurulu'nda bir konuşma yaptı. Ergene ve Kapaklı ilçeleri hakk?

23.04.2016 07:09:00 0
Köprülü:

HASTANE YOK, ADLİYE YOK, VERGİ DAİRESİ YOK…

TBMM Kürsüsünden Hükümete ve AKP milletvekillerine seslenen Köprülü; Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten bu yana yani üç buçuk yıl geçmesine rağmen bu ilçelere tek bir kamu yatırımı yapılmadığını ifade etti. AK Parti tarafından yapılan tek yatırımın yeni kurulan ilçelere Kaymakam ataması olduğunu ifade eden Köprülü, sözlerine şöyle devam etti: “Kaymakamlar atandı ama Kaymakamların hizmet vereceği, oturacağı bir hükûmet binası dahi bu ilçelerde yoktu ve bugün hâlen daha yok. Açıkça söyleyelim, bu ilçelerde bir Emniyet Müdürlüğü binası yok. Biri 100 bin, biri 70 bin nüfuslu iki ilçe. Bu ilçelerde hastane yok, adliye yok, vergi dairesi yok, hiçbir kamu binası yok, sadece atanmış Kaymakam var, başka hiçbir devlet yatırımı yok” dedi.

“YATIRIM YAPILMIYOR”

 Ergene ve Kapaklı İlçelerine gerekli yatırımın bir an evvel yapılması gerektiğini belirten Köprülü; Devlete 8. sırada vergi ödeyen Tekirdağ ilçelerinin AK Parti tarafından yatırım alamayan ilçeler arasında yer almasının çok acı bir sonuç olduğunu vurguladı. İlçelere hiçbir yatırımın yapılmamış olmasından dolayı binlerce vatandaşın mağdur olduğuna değinen Köprülü; devlet yatırımı olarak sadece, Saray ilçesiyle Kapaklı ilçesi arasında yedi senedir bitirilememiş bir yol olduğunu ve başka da hiçbir çalışma olmadığını, o yolunda bugüne kadar hala tamamlanmadığına dikkat çekti.

 ERGENE VE KAPAKLI’DA KAMU BİNALARI YOK

Tekirdağ’ın her ilçesinin sorunlarını TBMM’de gündeme getireceklerini ifade eden Köprülü; bu sorunları yerelde de gündeme getirmelerine rağmen, AK Parti’nin bölgedeki seçilmiş temsilcilerinin bu konuda herhangi bir sorumluluk duymamalarını da eleştirdi. Köprülü “Şimdi ben birkaç hususu belirtmek istiyorum. Kaymakamın hizmet vereceği bir hükûmet binası yok. Bilmiyorum, kendi adınıza bir sorumluluk hisseder misiniz ama Kaymakam Cumhuriyet Halk Partisi’nin Belediye binasında, Belediyenin ona tahsis ettiği binada hizmet veriyor. Okul yapmıyorsunuz, okulları bizim Cumhuriyet Halk Partili Büyükşehir Belediyeleri yapıyor. Tekirdağ ilinden 8’inci sırada vergi alıyorsunuz değerli milletvekilleri, bu verginin bedelini ödemek zorundasınız. Bu ilçelerin Belediye Başkanlıklarını kazanamazsanız dahi devlet yatırımlarını, hizmetlerini bu ilçelere götürmek zorunlu göreviniz ve sorumluluğunuz içindedir” diye konuştu. TBMM kürsüsünden konuşan Köprülü, Tekirdağ’a götürülmeyen, eksik bırakılan her hizmetin takipçisi olacaklarını ve bu sorunların bir an evvel çözülmesi için çalışacaklarını ifade etti.

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10