Çerkezköy'de 23 Nisan coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Çerkezköy'de de coşku ve sevinç ile kutlandı.

Çerkezköy 25.04.2016 02:33:00 0
Çerkezköy

ÇELENK PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Önceki gün saat 10.00 Cumhuriyet meydanında başlayan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama törenine Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, 3’ncü Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Yılmaz Yıldırım, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcı Hacı Ünal, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel, AK Parti Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Rüveyda Akbay, MHP Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Hümeyra Aksan, CHP Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, Çerkezköy İlçe Jandarma Karakol Komutanı Jandarma Yüzbaşı Göksel Söylemez, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Abdullah Nair, İrfan Danışmaz ve Yusuf Hayri, Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, Çerkezköy İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsa Altay, Çerkezköy İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Taha Aslanlı, Çerkezköy Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Metin Aysal, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

 

ÇELENK KONULDU

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kutlama töreninde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelengi Atatürk anıtına konulurken, töreninin ardından Sağlık Bakanlığı tarafından fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırılması kapsamında 43 öğrenciye hediye edilen bisikletler protokol mensupları tarafından takdim edildi.

 

 

KAPALI OTOPARKTA DEVAM ETTİ

Program daha sonra Kapalı Otopark üzerinde devam etti. Yapılan etkinlik öncesi konuşma gerçekleştiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan “ 23 Nisan 1920’de TBMM çağrı usulü ile toplanmış. İlk meclis oluşturulmuş ve ilan edilmiştir. 23 Nisan 1924’te 23 Nisanın bayram olarak kutlanmasına karar verilmiştir. 1929 yılında ise çocuk bayramı olarak da kutlanmaya başlanmıştır. 1979’da ilk olarak altı ülkenin katılmasıyla uluslar arası boyuta taşına bayram, her yıl ülkelerden gelen misafirlerimizin katılımı ile dünya çocukları bayramı olarak kutlanmaktadır. Dünya’da çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülkenin Türkiye’dir. Bu medeniyet çocuğu daima kıymetli ve muhatap alınmıştır. Muhatap alınmanın nişanesi olarak milli iradenin yansıması olan TBMM’nin açılışının çocuklara armağan edilmesi ile muhatap alınmaları taçlandırılmıştır. Milletleri ayakta tutan halkın idraki ve iradesidir. Kadim medeniyet sahibi olan bu milletin, bulunduğu zamana göre istişare ortamları, toylar, kurultaylar divanlar ve son olarak meclis yapısı ile ortaya çıkmaktadır” dedi.

 

 

“TEK TÜRKİYE’DE KUTLANMAKTADIR”

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan’ın konuşmasının ardından sırasıyla Şehit Dinçer Ersoy İlkokulu öğrencisi Efsun Eylül Fincan ‘Hürriyet Bayramımız’ ve Recep Arif Gabralı İlkokulu öğrencisi Kübra Aras da ’23 Nisan’ isimli şiirlerini okudular. Şiirlerin okunmasının ardından Kızılpınar 125.Yıl Ortaokulu 8.sınıf öğrencisi Esra Işık konuşma gerçekleştirdi. Dünyada çocuk bayramı olarak 23 Nisan’ın sadece Türkiye’de kutlandığını kaydeden Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay “

Bu güzel programın hazırlanmasında Çerkezköy belediye Başkanımız Vahap Akay’a,tüm idareci ve öğretmenlerimize öğrencilerime ve etkinlikte yer alan öğrencilerimize velilerimizi tebrik  ve teşekkür ediyorum. Dünyada ilk ve tek çocuk bayramı olarak tarihe geçen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün geleceğimiz olan çocuklarımıza duyduğu güvenin göstergesidir.Gazi Mustafa kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını,şehitlerimizi rahmet ve minnetle bir kez daha anıyor,ülkemizin ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Çocuk Bayramını kutluyorum.bayramınız kutlu olsun.”dedi.

 

 

ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Anaokulu, İlkokul ve Ortaokul düzeyinde resim ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay takdim etti. Ortaokul düzeyinde basketbol turnuvasında dereceye giren okullara ödüllerini Çerkezköy 3.Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Yılmaz Yıldırım takdim ederken, Ortaokul düzeyinde düzenlenen voleybol turnuvasında dereceye giren okullara ise ödüllerini Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay takdim etti. Son olarak Ortaokul düzeyinde düzenlenen masa tenisi ve futsal turnuvasında dereceye giren okullara da ödülleri Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal tarafından verildi. Ödül törenin ardından Nurullah Narin Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanın 23 Nisan gösterisi protokol üyeleri ve vatandaşlar tarafından dakikalarda alkışlandı. Programda Atatürk İlkokulundan Suriyeli Yazan ve Adnan Aldada “ Duyun bizi” isimli şiiri seslendirdi. Gülerçin Koleji öğrencileri kutlamaya gelen vatandaşlara da müzik ziyafeti yaşattı.


0282 726 91 91
0282 747 65 10