Karayolları 'Hava Parası' istiyor

Çerkezköy-Veliköy yolunun aydınlatma çalışması yapabilmek için Karayolları Müdürlüğü'nden izin istediklerini belirten Belediye Başkanı Vahap Akay, "Onların sorumluluğunda olan işi y

Çerkezköy 25.04.2016 02:38:00 0
Karayolları

YOL ZİFİRİ KARANLIK
Çerkezköy-Veliköy yolunun gerek uygunsuz TIR parkları gerekse ışıklandırmalarının bulunmaması nedeniyle görüntü kirliliğine neden olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Vahap Akay, “Işıklandırmaların bulunmaması, görüntü kirliliğinin yanı sır trafik güvenliğini de tehlikeye sokuyor. Kızılpınar ve Veliköy’de ikamet eden vatandaşlarımız, gerek yaya, gerekse bisikletle bu yolu sıklıkla kullanıyor. Fakat yol akşam saatlerinde zifiri karanlık olduğu için vatandaşlarımızın can güvenliği de tehlike altında oluyor” dedi.
ORTA REFÜJE İZİN VERMEDİLER
Tüm olumsuzlukları göz önünde bulundurarak aylar öncesinden Çerkezköy-Veliköy yolunda orta refüjde ışıklandırma çalışması yapılabilmesi için Karayoları Müdürlüğü’ne yazı gönderdiklerini ifade eden Başkan Vahap Akay, “Gelen cevap yazısında orta refüjde ışıklandırma çalışması yapmamıza izin verilemeyeceğini, yolun her iki tarafından ışıklandırma çalışması yapılabilmesi için yeniden izin istememiz gerektiği belirtildi” diye konuştu.
 

 

158 BİN 400 LİRA KEŞİF BEDELİ İSTEDİLER
Karayoları Müdürlüğü’nden gelen yazı doğrultusunda ışıklandırma çalışmalarının yolun her iki tarafından olacak şekilde yapılması için yeniden izin istediklerini kaydeden Akay, “Gerekli izni alabilmemiz için 158 bin 400 Lira ‘Keşif Bedeli’ ödememiz gerekiyormuş. Bu neyin keşif bedelidir. Biz zaten sizin yapmanız gereken işi yapalım diyoruz. İşin maliyetini zaten biz üstleniyoruz. Üstüne üstlük elektrik ücreti için de kendimiz abone olacağız. Bunun üstüne bizden 158 bin 400 Lira Keşif Bedeli adı altında hava parası istiyorlar” ifadelerini kullandı.
ÇERKEZKÖY’ÜN KAYBEDECEK 1 GÜNÜ BİLE YOK
Karayolları Müdürlüğü’nün talep ettiği 158 bin 400 Lira’lık keşif bedelini ödeyeceklerini söyleyen Belediye Başkanı Vahap Akay, “Biz bu noktaya gelene kadar 6-7 ay zaman geçti. Şimdi bu bedeli ödemezsek, Karayolları’nın bu yolu ışıklandırmasını beklersek, daha çok bekleriz. Çerkezköy’ün değil kaybedecek 6 ayı, bir günü bile yok. Bu nedenle istemesek bile bu ücreti ödeyeceğiz. Bu yol Karayolları’nın sorumluluğundadır. Biz burada bisiklet yolu da yapmayı planlıyoruz. Bu yol üzerinde otogar da var. Ama zifiri karanlık. Herkesten önce bu durumu Karayoları’nın fark edip, gerekli ışıklandırma çalışmalarını yapması gerekirdi. Neye göre böyle bir tutar hesaplandı? Onu da bilmiyorum. Fakat ne olursa olsun bu yolun aydınlatılması şarttır” dedi.


0282 726 91 91
0282 747 65 10