Enver Bayram güven tazeledi

Çerkezköy Samsunlular Derneğinin geçen hafta ertelenen 2. Olağan Kongresi önceki gün Yıldırım Beyazıt Mahallesi Namık Kemal Bulvarındaki Dernek binasında çoğunluk sağlanmaksızın yapıldı.

Çerkezköy 26.04.2016 02:46:00 0
Enver Bayram güven tazeledi

TAHMİNİ BÜTÇE 62 BİN 500 TL

Derneği kayıtlı 234 üyenin 142’sinin katıldığı kongrede Dernek Başkanı Enver Bayram kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Divan Başkanlığına Abdullah Karacan seçilirken üyelere ise Recai Dik ve Binali Yılmaz oy birliği ile seçildi. Divan oluşumunun ardından saygı duruşu ve istiklal marşı okundu ve derneğin faaliyet raporu okundu. Denetim raporu, gelir Gider bütçesi tek tek okunarak oylama sunuldu. 2016-2019 yılı tahmini bütçesi görüşülürken, tahmini bütçe 62 bin 500 bin TL olarak oy birliği ile kabul edildi. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından başkanlık seçimine geçildi. Başkanlık için mevcut Başkan Enver Bayram ile dernek üyesi İbrahim Ünsal aday oldu.

“AİDATLARI ÖDEYİNİZ”

Derneğin 2012 yılında kurulduğunu kaydeden mevcut Başkan Enver Bayram “Kurulduğu günden bu yana derneğimizi daha iyi yerlere getirmek için mücadele ediyoruz. Derneğimizin kuruluşunda destekte bulunanlara teşekkür ediyorum. Görevde bulunduğum süre içerisinde dernek yönetim kurulumuzla birlik ve beraberlik içinde derneğimizi daha iyi yerlere getirmek için mücadele ettik. Ancak en büyük sıkıntımız bizlerin olduğu gibi bu tüm derneklerde de ayni şekilde var. Oda üyeleri aidatlarını ödemiyorlar. Derneğe üye olanların yarısından fazlası aidat ödememe alışkanlığı bulunmaktadır. Dernekler üyelerin aidatlarıyla ayakta duran sivil toplum kuruluşlarıdır. Herkesin derneğe sahip çıkması gerekiyor. Bundan sonra tüm üyelerimizin aidatlarını ödemesini temenni ediyoruz” dedi.

 

 

“KADIN KOLLARINI KURACAĞIZ”

Dernek olarak bugüne kadar bir çok etkinliği imza attıklarını kaydeden Bayram” sık sık birlikteliğimizi pekiştirmek için kahvaltı programları düzenledik. Yeniden bana teveccüh ederseniz kadın kollarını kuracağız. Aday olan İbrahim Ünsal ile birlikte uzun yıllar çalıştık. Kişisel yada başka türlü herhangi bir sorunumuz yoktur. Onun yada benim başkan oluşumuz fark etmez. Önemli olan derneği daha iyi yerlere götürmektir. Bugüne kadar bütün siyasi partilere eşit mesafede olmaya çalıştık. Bugün CHP’den meclis üyesiyim. Bugün Vahap Akay’ın yanında isem siyasetten ayrıldıktan sonra da yanında olacağım diye söz konusu değildir. Çerkezköy Belediyesi derneklere elinden gelen desteği sağlamaktadır. Yeni dönemde dernek olarak bir çok ilki başararak örnek bir dernek olacağız. Katılımlarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

“GÖREVE TALİP OLDUM”

İnsanlığa faydalı olmak için dernek başkanlığına aday olduğunu kaydeden adaylardan İbrahim Ünsal “ Benim kimse ile sorunuz yok ve olmazda. Ben eleştirilerimde art niyet aramadım. Bu derneğimizi daha iyi yerlere nasıl getiririz diye düşündüm. Amacım derneğimizi gelecek nesillere örnek bir dernek olarak bırakmaktır. Bu güne kadar da derneğimizde görev yapan başkan ve yönetimlerine de çok teşekkür ediyorum. Derneği iyi yerlere getirmek içinde herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor. Üye olanlar aidatlarını ödeyeceklerdir. Ayrıcı üç yıldır yapılamayan şenliklerinde yapılmasını sağlayacağız. Düğünlerde Başkan dernek kasasından değil kendi cebinden harcayarak takı takacaktır. Hastanelerde sağlık indirimi sağlanacak ve ulaşım konusunda da gerekli görüşmeler yapılacak ve üyelerimiz ulaşım konusunda indirimden yararlanacak.Bunları yapmak için görev talip oldum” diye konuştu.

 

 

81 OY ALAN ENVER BAYRAM YENİDEN BAŞKAN OLDU

Yapılan konuşmaların ardından seçime gidildi. Kapılı zarf usulü yapılan seçimlerde derneğe kayıtlı 234 üyenin 142’i seçimde oy kullandı. 81 oy alan mevcut Başkan Enver Bayram güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçildi. Diğer aday İbrahim Ünsal ise 61 oyda kaldı. Enver Bayram başkanlığında yeni yönetimde Ali Oğuz, Kenan Topçu, Murat Ulusoy, Hayrettin Köroğlu,Abdullah Coşkun,Mehmet Özden,Bahri Altunsoy,Mevlüt Balta,Mikail Ünlü ve Necati Akyol yer aldı.

TEŞEKKÜR ETTİ

Üyeler tarafından güven tazeleyerek tekrar başkanlığa seçilen Enver Bayram kongre sonunda teşekkür konuşması gerçekleştirdi. Üyelere birlik ve beraberlik mesajı veren Bayram “ Oy kullanan ve kullanmayan herkese teşekkür ediyorum. Birlik ve beraberlik içinde çok daha iyi çalışmalar gerçekleştireceğiz. Gelecek hafta dernek üyeleri ve ailelerinin hazır bulunacağı bir kahvaltı programı düzenleyeceğiz” dedi. Başkan adaylarından İbrahim Ünsal’da yeniden Başkanlığa seçilen Enver Bayram’ı tebrik ederek, her zaman yanlarında olacaklarını kaydetti.

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10