Kaybedecek vakit yok

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Atatürk Viyadüğü'nün Cengiz Topel Caddesi tarafındaki kavşakta yapılan düzenlemelerin henüz tamamlanmadığını, tespit edilen eksikliklerin de en kısa za

Çerkezköy 27.04.2016 01:08:00 0
Kaybedecek vakit yok

BÜYÜKŞEHİR İLE SÜREKLİ DİRSEK TEMASINDA OLDUK
Bahse konu kavşakta daha önce çok sayıda maddi hasarlı, yaralamalı ve hatta ölümlü kazaların meydana geldiğini anımsatan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Göreve geldikten sonra öncelikli işlerimizden birisi de burada bir kavşak düzenlemesi yapmak oldu. Fakat Büyükşehir Yasası kapsamında bu bölgenin sorumluluğu Büyükşehir Belediyesi’ne geçti. Biz de Çerkezköy Belediyesi olarak bu kavşakta gerekli düzenleme çalışmalarının bir an evvel yapılması için Büyükşehir Belediyesi ile sürekli dirsek temasında olduk. Nihayetinde bölgede bir düzenleme çalışması yapıldı” dedi.
EKSİKLİKLERİ BÜYÜKŞEHİR İLE PAYLAŞTIK
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi önünde yaptığı çalışmaların yeterli olmadığına dikkat çeken Başkan Akay, “Öncelikle İstasyon Mezarlığı tarafındaki vatandaşların şehir merkezine ulaşımları güçleşti. Bununla birlikte Tepe’den Çorlu yoluna girmek isteyen büyük araçların Üründül Sokağa dönüşü güçleşti. 90 derecelik bir dönüş yolu yapılmış. Bu yol, büyük araçların dönmesi için yeterli değil. Bu eksiklikleri Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri ile paylaştık” diye konuştu.
HİKMET UĞRAŞ CADDESİ’NE BAĞLANTI YOLU YAPILACAK
Tespit edilen sıkıntıların en kısa zamanda giderileceğini sözlerine ekleyen Başkan Vahap Akay, “Öncelikle Tepe’den Çorlu yoluna giriş yolu, HFZ Anadolu Lisesi’nin duvarının kesilmesi ile birlikte daha da genişletilecek. Böylelikle büyük araçların dönüşlerde yaşadığı sıkıntılar ortadan kalkacak. Bununla birlikte İstasyon Mezarlığı tarafındaki vatandaşların şehir merkezine ulaşımlarını kolaylaştırmak adına da Mezarlık ile Gümrük arasındaki yol, Hikmet Uğraş Caddesi’ne bağlanacak. Ayrıca, Şehitliğin üst kısmında ağaçlandırma çalışması yapılan alandaki yol da Cengiz Topel Caddesi’ne bağlanacak” ifadelerini kullandı.
DOĞRU DÜŞÜNÜP, DOĞRU ADIMLAR ATMALIYIZ
Çerkezköy’ün kaybedecek bir gününün dahi olmadığına dikkat çeken Belediye Başkanı Vahap Akay, “Şehrin ihtiyaçlarının farkındayız. Gerekli yatırımların bir an evvel ilçemize gelmesi için herkesin taşın altına elini koyması gerekiyor. Çerkezköy şimdiye kadar çok zaman kaybetti. Kaybedilen zamanların telafi edilmesi için var gücümüzle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bunun için doğru düşünüp, doğru adımlar atmak zorundayız. Şehrin ve vatandaşların ihtiyaçlarını daha iyi analiz etmeliyiz. Daha akılcı ve kaliteli projeler hazırlayıp, bu projeleri en kısa zamanda hayata geçirmeliyiz” açıklamalarında bulundu.


0282 726 91 91
0282 747 65 10