Koçak," 1 Mayıs'ı Çanakkale 'de kutlayacağız"

Türk-İş Tekirdağ İl temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, bu yıl 1 Mayıs İşçi Bayramını Türk-İş'e bağlı sendikaların Çanakkaleâ€?

Çerkezköy 28.04.2016 23:34:00 0
Koçak,

“EMEĞİN VE HAKKIN SESİNİ ŞEHİTLER ŞEHRİ ÇANAKKALE’DE HAYKIRACAĞIZ”

Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak dün düzenlediği basın toplantısında 1 Mayıs İşçi Bayramını Türk-İş’e bağlı sendikalar olarak  Çanakkale’de kutlayacaklarını belirterek, “Emeğin ve hakkın sesini yurt savunmasında önemli bir yeri olan ve tarihe Çanakkale geçilmez olarak adını yazdıran şehitler kenti Çanakkale’de haykırmak için Türk-İş çatısı altında Türk-İş’e bağlı sendikalar olarak bir araya geliyoruz. Türk-İş Konfederasyonumuza bağlı 35 sendika’nın katılacağı kutlamalara  Türk Metal Sendikası Çerkezköy şubemizden de 5 otobüs ile birlikte 230 sendika üyemizler birlikte katılacağız” diye konuştu.

“ŞEHİTLERİMİZİN YANINDA OLACAĞIZ”

Başkan Koçak” 1 Mayıs’ta emeğin güneşi hak ve mücadelenin sembolü Çanakkale’de doğuyor. Ülkemizin geleceği için ter döken bizler, vatanın bekası için can veren yiğit şehitlerimizin yanında, tüm şehitlerimiz için kalbimiz ve ruhumuzla omuz omuza 1 Mayıs’ı Çanakkale 'de kutlayacağız. Emekçilerin çıkarları savaşta değil barıştadır. Barışın her alanında egemen olması için çaba gösterilmelidir” dedi.

 “KADROYA ALINMALIDIR”

Koçak, geçici işçi kadrosunda olan işçilerinde kadroya alınması gerektiğini belirterek, “Taşeronla ilgili düzenlemede, asıl iş , yardımcı iş ayrımı yapılmadan tüm işçiler işçi statüsüyle kamuda kadroya geçirilmelidir. Yıllardır geçici işçi statüsünde istihdam edilenler sürekli işçi kadrosuna alınmalıdır. İş cinayeti haline gelen iş kazaları önlenmeli, iş sağlığı ve güvenliği önlemleri artırılmalı, gerekli denetim yapılmalıdır” ifadelerini kullandı.

“KAYIT DIŞI EKONOMİ, KAYIT ALTINA ALINMALIDIR”

Türk-İş Tekirdağ İl temsilcisi ve Türk metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, “Kıdem tazminatı işçiler bakımından vazgeçilmez ve tartışılmaz bir haktır. Buna el uzatılması, ortadan kaldırılması ya da daraltılması yönündeki talepler gündeme dahi getirilmemelidir. Bu konudaki net tavrımız herkes tarafından bilinmelidir. Esnek ve kuralsız çalışma biçimlerini yaygınlaştırma girişimlerine son verilmelidir.1 Mayıs birlik,mücadele ve dayanışma günü tüm emekçilere kutlu olsun.”diye konuştu.

 Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10