Akay parkları inceledi

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Park ve Bahçeler Müdürü Halil Mert Tayşir ile birlikte, ilçenin muhtelif noktalarında devam eden park düzenleme çalışmalarını yerinde inceledi.

Çerkezköy 28.04.2016 23:47:00 0
Akay parkları inceledi

ENGELLİLERE UYUMLU BİR PARK OLACAK
İlk olarak Barbaros Caddesi üzerindeki Yunus Emre Çay Bahçesi’nde devam eden düzenleme çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Vahap Akay, “Burada skate park vardı. Kullanılmadığı için burayı yıkıp, engelli vatandaşlarımızın da faydalanabileceği bir park haline getirmek istedik. Buradaki oyun gruplarımız ve spor aletleri, engelli vatandaşlarımızın da kullanabileceği şekilde dizayn edildi. Bunu dışında parkımızda ağaçlandırma, yeşillendirme ve çiçeklendirme çalışmaları da yapılacak. Mayıs ayının ilk haftasında çalışmaları tamamlamayı planlıyoruz. Parkın diğer tarafında da düzenleme çalışmaları yapıp, burası için ihaleye çıkacağız” dedi.
15 MAYIS’A KADAR BİTECEK
Daha sonra Gazi Osman Paşa Camii önündeki park alanında incelemelerde bulunan Vahap Akay, “Burada daha önce bulunan parkı yıktık. Buraya yeni bir kafeterya yapacağız. Yeşil alanlar oluşturup, ağaç ve çiçek ekimi yapacağız. Sonrasında aydınlatma çalışmaları ile düzenleme işlerini tamamlayacağız. Bu parkımız da 15 Mayıs tarihine kadar tamamlanıp, halkın hizmetine açılmış olacaktır” diye konuştu.
KAFETERYALAR ORTALAMA 60 METREKARE OLACAK
Yüzbaşlar Sokak’ta bin 500 metrekare alan üzerinde bulunan Beyzade Çay Bahçesi’nin yıkıldığı alanda da yeni park alanı çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Başkan Akay, “Burası daha önce çok vahim bir haldeydi. Burasını da Çerkezköy halkına layık bir hale getireceğiz. Tüm parklarımızdaki kafeteryalar ortalama 50-60 metrekare olacak. Bunun dışındaki tüm alanlar park alanı ve yeşil alan olarak kullanılacak” ifadelerini kullandı.
LASTİKLER GERİ DÖNÜŞÜME KAZANDIRILDI
Kavaklı Sokak ile Çamlıbel Sokak arasında kalan park alanında farklı bir düzenleme çalışmasına imza atıldığını sözlerine ekleyen Belediye Başkanı Vahap Akay, “Belediyemizin deposunda atıl durumda bulunan yüzlerce araç lastiğini, burada kullanmaya karar verdik. Bu park alanımızda mini futbol sahası, oyun duvarları, oyun grupları yer alacak. Her parkımızda olduğu gibi burada da ağaçlandırma ve çiçeklendirme çalışmaları yapacağız. Parkımızın etrafını da yürüyüş yolu olarak düzenleyeceğiz” dedi.
ÇOCUKLARLA BOL BOL SOHBET ETTİ
Sırasıyla, Şahin Sokak, Kulalar Sokak, Küçük Sanayi Sitesi ve İstasyon Mahallesi’nde devam eden park düzenleme çalışmalarını da yerinde inceleyen Belediye Başkanı Vahap Akay, yapılan ve yapılacak olan çalışmalar hakkında Park ve Bahçeler Müdürü Halil Mert Tayşir’den bilgiler aldı. İncelemeler sırasında parklarda bulunan çocuklarla sohbet de eden Başkan Akay, çocuklara parklarda yapılmasını istedikleri şeyleri sordu. Çocuklar da parklarda salıncak ve kaydırak gibi oyun gruplarının olmasını istedi. Akay da Mayıs ayı içinde tüm parkların kullanıma hazır hale geleceği sözünü verdi.


0282 726 91 91
0282 747 65 10