Çerkezköylüler sanata doyacak

Çerkezköy Belediyesi kültür sanat etkinliklerini her geçen ay giderek arttırarak ilçedeki sosyal yaşamın daha da gelişmesi yönünde sürdürdüğü çalışmaları aralıksız olarak sürdürÃ

Çerkezköy 1.05.2016 23:07:00 0
Çerkezköylüler sanata doyacak

TARİHLER BELLİ OLDU

Çerkezköy Belediyesi 2- 8 Mayıs tarihlerinde Kent Konseyi’nde Ebru Sergisi, 9-15 Mayıs tarihlerinde yine Kent Konseyi’nde takı tasarımı sergisi, 16-20 Mayıs tarihlerinde Kızılpınar Mahalle Evi’nde kursiyerlerinin el emeği ve göz nuru ile hazırladıkları el işi sergisi, 20-22 Mayıs tarihinde Kent Konseyi’nde Çini Sergisi, 23-27 Mayıs tarihlerinde de Veliköy Mahalle Evi’nde kursiyerlerinin el emeği göz nuru ile hazırladıkları el işi sergisini vatandaşlarla buluşturacak. Kursların açılış saatlerinin de saat 10.00 olarak belirlendiği açıklandı. Çerkezköy Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu Konseri’nin ise 6 Mayıs Cuma günü Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Salonu’nda saat 20.30’da gerçekleşeceğini belirten belediye yetkilileri katılımcıların unutamayacakları bir gece yaşayacaklarını ifade etti.

KOROYA FAHRİHAN ÜNSAL ŞEFLİK EDECEK

Çerkezköy Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu’nun konserinin birinci bölümünde Koro Şefi Fahrihan Ünsal’ın yönetimindekikoro, Acemikürdi Peşrevi (Eser sahibi İsmail Hakkı Bey) ve Acemikürdi Şarkı ‘Bari Feklek’ (eser sahibi Nikoğos Ağa) eserlerini seslendirecek. Sonrasında da Solistler Rojda Eryılmaz ve Hayrettin Danyeli tarafından Acemikürdi Şarkı ‘Artık Gelecek Sanma’ (eser sahibi Sami Toker) adlı eser seslendirilecek. Konserin ilk bölümü Solistler, Violetta Erdiş ve Bahtiyar Karakaş tarafından söylenecek olan Acemikürdi Şarkı ‘Ruhum şu gelen yılda’ (Eser sahibi Alaettin Yavaşça) adlı eser ile devam edecek.

 

 

BİRBİRİNDEN GÜZEL ESERLER SESLENDİRİLECEK

Konserde daha sonra Solist Neşe Akay, Segah Şarkı “Sevda yaratan gözlerin” (eser sahibi Yasari Asım Arsoy) adlı eseri seslendirecek. Sonrasında Koro Segah şarkı “dertliyim” (eser sahibi Sadettin Kaynak) adlı eseri; Solist Vahdetin Tan Segah Şarkı “ben seni Unutmak için sevmedim” (eser Amir Ateş) adlı eseri; Koro, Segah Şarkı “Sana da Yaptırayım Naciyem”, Segah Şarkı “benim Sen Nemsin” (eser Ahmet Rasim Bey) ve Segah Türkü “Açılır Gonca Gül Yar” adlı şarkıları seslendirecek. Konserin ikinci bölümü Solist Mahmut Demirtaş’ın Hüzzam şarkı “Seni Sesini” (eser sahibi Şadi Hoşses) seslendirmesi ile başlayacak. Solist Fevzi Canbak’ın Hüzzam şarkı “Çekemezler Sevgimizi” (Eser Sahibi Yılmaz Yüksel) ve koronun Hüzzam şarkı “Beni Bırakıp Burada” (eser sahibi Ali Şenozan) adlı şarkıları seslendirmesinin ardından; Solist Nevzat Duran’ın Hüzzam şarkı “Ömrümüzün son saati” (eser Sahibi Avni Anıl) adlı şarkıyı söylemesi ile devam edecek.  

KORO VE SAZLARDA KİMLER YER ALACAK?

Solist Şehzan Tuğran’ın Hüzzam Şarkı ‘Unutulur Sanma Sakın’ adlı eseri (eser sahibi Bilge Özgen) söylemesinin ardından; Solist Hasan Tuz da Mahur şarkı “Yüce dağdan Esen Rüzgar” adlı eseri (eser sahibi Selahattin Pınar) seslendirecek. Konser, Mahur Şarkılar “Dün Yine Günümüz” (eser sahibi Refik Fersan), “Ver Saki’(eser sahibi Refik Fersan) ve “Çek Küreği Güzelim” (Eser sahibi Arif Sami Toker) adlı eserlerin koro tarafından seslendirilmesi ile devam edecek. Konserin korosunda ise “Fatma Aybars, Fecriye Uzun, İnci Yılmaz, Kadriye Uygun, Meltem Tuz, Müzehher Girgin, Neşe Akay, Nihal Akkaya, Nilgün Sütçüler, Revasiye Altıntaş, Rojda Eryılmaz, Sevda Doğan, Songül Umay, Şehnaz Tuğran, Violetta Erdiş, Bahtiyar Karakaş, Engin Özden, Fevzi Canbak, Hayrettin Danyeli, Mahmut Demirtaş, Muzaffer Kartal, Nevzat Ş. Duran, Oktay Aybars, Uğur Hasan Tuz, Vahdettin Tan, Serdar Bayır” yer alacak. Sazlarda ise “Ayhan Çakır (keman),Turgut Özüfler (kanun) Musa Kaya(Ud), Fatih Sütçüler(Ud),Hüseyin yeğen(mandolin),İsmail Çetin (Klarnet), Osman Türköz(Bendir), Muzaffer Bayraktar (Darbuka)” yer alacak. Çerkezköy Belediye yetkilileri Türk Sanat Müziği Korosunun bahar konserine tüm Çerkezköy halkının davetli olduğunu ve her zamanki gibi bu konserin de ücretsiz olduğunu belirttiler.

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10