Kapaklı Noter'ine kavuştu

Kapaklı'nın ilk noteri, dün saat 13.30'da düzenlenen törenle resmen açıldı. Çerkezköy 2. Noteri Sevgi Özden Erdoğan, Kapaklı'da noterlik yapmak için müracaat edenler arasında çekile

Kapaklı 3.05.2016 19:08:00 0
Kapaklı Noter

AÇILIŞ TÖRENİ DÜZENLENDİ

Kapaklı Noterliği için düzenlenen açılış törenine İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Belediye Başkanı İrfan Mandalı, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin,  Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Akın Yılmaz, Kapaklı Belediyesi Meclis Üyeleri Halil İbrahim Erkan, Fatih Önkol ve Muzaffer Yıldıran, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf Müdürü Serpil Özsoy, Tapu Sicil Müdürü Gülsüm Kip, İlçe Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Meliha Karakaya, Mal Müdürü V. Nurgül Tanır, Vakıf Bank Şube Müdürü Emel Öztoprak, AK Bank Şube Müdürü Murat Solmaz, Kapaklı Emlakçılar Derneği Başkanı Kemal Özel ve çok sayıda vatandaş katıldı.    

 

İLÇE OLMA YOLUNDA ÖNEMLİ BİR ADIM

Kapaklı Kaymakamlığı yanında hizmet vermeye başlayan Kapaklı Noterliği açılış kurdelesini Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz ve Belediye Başkanı İrfan Mandalı birlikte kesti. Noterlik Ofisinin  diğer kurum ve kuruluşlara yakın olmasının isabet olduğunu belirten Kaymakam Gürbüz, "Kapaklı notere kavuşmakla ilçe olmak yolunda önemli bir adım daha  atmış oldu. İlçemizde ikamet eden vatandaşlarımız artık işlerinin bir kısmını Kapaklı'da görebilecek. Noterliğin kurumlara yakın yerde olması da vatandaşın işini bir hayli kolaylaştıracak” dedi ve Kapaklı Noterliği’nin hayırlı olmasını diledi.

 

HÜKÜMETE TEŞEKKÜR ETMEMİZ GEREKİYOR

Kapaklı Noterliği açılışı dolayısıyla çok mutlu olduğunu belirten Belediye Başkan İrfan Mandalı ise "İlçe olmamız konusunda her sivil toplum orgütü üzerine düşen görevi yerine getirdi. Bizim talebimizi hükümet dikkate almasaydı ilçe olamazdık. Bu vesile ile hükümete teşekkür etmemiz gerekiyor. Noterden sonra ilçemize inşallah adliye ve vergi dairesi gibi diğer kamu kuruluşları da gelir. 2008 yılında ilk bankanın Kapaklı'ya gelmesinde yaşadığımız sevincin aynısını bugün noterin açılışı ile tekrar yaşıyoruz" dedi. Kapaklı'nın Kurucu Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu ile başlayan Devlet hizmetlerin Mehmet Ali Gürbüz ile devam ettiğini söyleyen Mandalı, "İlk Kaymakamımız Aslı Hanım da mevcut Kaymakamımız Mehmet Ali Gübüz'e de özverili çalışmaları için teşekkür ediyorum " diye konuştu. Kapaklı Noterliği’nin ilk müşterisi ise “vekalet işlemi” için gelen Bayram Kırış oldu. Kırış'ın Noterlik ücreti Başkan Mandalı tarafından ödendi.

 

Haber / Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10