Altın fiyatları 15 ayın zirvesinde

Altının ons fiyatı 1.304 dolar ile 15 ayın zirvesine tırmandı. Çerkezköy'de altının gramı 116 liradan, çeyrek altın 196 liradan satılıyor. Son aylarda yükselişe geçen altın fiyatları nedeniyle v

Çerkezköy 3.05.2016 19:15:00 0
 Altın fiyatları  15 ayın zirvesinde

BOZDURAN ÇOK ALAN ÇOK AZ
Altıntaş Kuyumculuk Mağaza Müdürü Muzaffer Seyhan,altındaki artışın geçtiğimiz Kurban Bayramından bu yana sürdüğünü belirterek,  "Vatandaşlar ellerindeki altın fiyatlarının yükselişe geçmesi nedeniyle ihtiyaçlarını karşılamak için bozduruyor. Altındaki yükseliş elinde altını olanlara yaradı. Altındaki artış, özellikle yaklaşan düğün sezonu nedeniyle y vatandaşları mağdur ediyor.Altını bozduran çok, alan çok az.”dedi.
 

ALTIN YATIRIM ARACI OLMAKTAN ÇIKTI
Murat Kuyumculuk mağaza Müdürü İbrahim Durmaz  ise, "Önceden vatandaşlar altını yatırım aracı olarak alırdı. Son aylarda fiyatların devamlı yükselmesiyle altın bozduranların sayısı da arttı. Altın fiyatlarında bir ara çok kısa süreli düşüş olduysa da, sonra inanılmaz şekilde yükselmeye başlamasıyla birlikte bizlerin satışları çok düştü. Altın alan vatandaşların çoğu da düğün dernek gibi cemiyetlerde eş dostlarının çocuklarına takı takmak için alıyor. Önceden düğünlere gidenler çeyrek altın alırdı. şimdi ise gram altın ve çeyrek gram altınlara rağbet arttı."dedi.
 

ALTIN BOZDURANLAR ARTTI
Turkuaz Kuyumculuk Mağaza Satış Sorumlusu  Uğur Akça, son aylarda  altın fiyatlarındaki artışı fırsat bilen bazı vatandaşların yastık altındaki altını bozdurmak için kuyumculara akın ettiğini belirtti. Akça, "Fiyatların devamlı yükselmesi satışlarımızı da büyük oranda etkiledi. Altın alan az, ama altın bozduran çok.Fiyatların  yükselmesi öncen dolara endeksliydi şimdi ise petrole endekslendi gibi bir durum var.Eğer böyle giderse fiyatların biraz daha yükseleceği görüşündeyim.”dedi.
 

ALTIN FİYATLARI KAYDA DEĞER ŞEKİLDE YÜKSELDİ
Çerkezköy Kuyumculuk sahipleri Saim Türlin ve Kadir Doğruer ise, altın fiyatlarının yükselmesinin işlerinde büyük oranda düşüş yarattığını belirttiler, Saim Türlin, “Geçtiğimiz aylarda altında  azda olsa bir miktar düşüş oldu.Ancak daha sonra ufak ufak derken son iki ayda belirgin bir yükseliş gösterdi. Önceki günde 3 liralık bir yükseliş olmasıyla birlikte biz kuyumcuları da şaşırttı. Son aylarda  artış dolayısıyla  kuyumcuların halktan altın alma işlemi ciddi miktarda kayda değer şekilde yükseliş gösterdi.  Altın alan çok az, fakat bozduran çoğunlukta.Fiyatlarda 3- 10 lira arasında artış var.Temennimiz daha fazla yükselmemesi diyoruz.Ancak önümüzdeki günlerde ne olur bizde bilmiyoruz.”dedi.
 

NORMALE DÖNERMİ BİLMİYORUZ
Burak Kuyumculuk-2 Mazağa Müdür yardımcısı Bilal Kilgi ise, "Altında yaşanan bu yükseliş bence son aylarda ülkemizde yaşanan olumsuz olaylardan kaynaklanmış olabileceği görüşündeyim. Vatandaşlarımız bu konuda kesinlikle panik yapmasın. Her ne kadar yükselirse yükselsin bunun bir düşüşü de olacaktır. Ancak ilerleyen günlerde yada aylarda bu belli olur. Ama şu kesin düğün mevsimi artık açılıyor. Fiyat yükselişinin bir nedeni de bu olabilir diye düşünüyorum.Fiyatlar önceki düşüşlerdeki gibi düşse de fazla düşmez gibi görünüyor.”
 

FİYATLARIN YÜKSELİŞİ ALTIN ONSUNUN YÜKSELMESİNDEN
Seçkin Kuyumculuk Mağaza Ürün Satış Danışmanı  Volkan Demir, “Tüketicinin her zaman   güvenli bir liman ve tasarruf aracı olarak gördüğü altının son aylarda artış göstermesi ile tasarruf aracı olarak alanlarında azalmasına neden olduğunu görüyoruz. Altının yükselişe geçtiğinde de  tasarruf aracı olarak elinde altın bulunduranlar her zaman eldeki altının bozdurulmaya yöneliyor. Altındaki yükselişler  vatandaşı olduğu kadar  kuyumcular olarak bizleri de etkiliyor. Bu nedenle bizlerin satışları oldukça düştü. Şunu da belirtmek istiyorum.Vatandaşımızın panik yapmasına da gerek yok.  Eğer ihtiyacı olan varsa elbette bu yükseliş karşısında elindekini satarak kar etmiş olacağı gibi ihtiyaçlarını da karşılayacak. Ama ihtiyacı olmayanlara da tavsiyem altınlarını kesinlikle satmasınlar diyorum.Yükselişin neden kaynaklandığı konusunda da hiçbir fikrimiz yok. Ama bence yükselişin esas nedeni altın onsunun son aylarda devamlı olarak yükselmesidir.Eğer altının onsu 3 bin seviyesini bulur yada geçerse fiyatlar daha da yükselir.” dedi.
 

ALTIN FİYATLARI
Altında fiyatlar şöyle seyrediyor.Altın fiyatları şöyle seyrediyor: Çeyrek altın 193-196 lira, Gram Altın. 113-116 lira  Gram Çeyrek altın:56-58 lira, yarım gram altın:73-75 lira, Tam Ata Altın ve Cumhuriyet Altını fiyatları ise 780-785 liradan işlem görüyor.
 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10