" Bu başarıların sürekli olmasını diliyoruz "

2016 Verimlilik Proje ödülleri yarışmasında birincilik elde eden Technova firması, kendilerine verdikleri destek dolayısıyla Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası yönetimine teşekkür ziyaretinde bulundu. Çerkezk?

Çerkezköy 4.05.2016 19:12:00 0

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 2016 Verimlilik Proje Ödülleri Töreni'nde Orta Büyüklükteki İşletmeler Kategorisi’nde birincilik ödülü alan Technova Yapı ve Yalıtım Malzemeleri San. Tic. A.Ş., Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’na teşekkür ziyaretinde bulundu. Ziyarette firma ortaklarından Abdulgani Yüce, Yaşar Arslan ve Fabrika Müdürü Selçuk Vanlı yer alırken, konukları Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Başkan Yardımcısı Mustafa Seçkin, Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Sifil, Meclis Üyesi Muharrem Yamaç ve Genel Sekreter Hakan Gel karşıladı.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

Proje sürecinde verdiği desteklerden ötürü Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasına teşekkür eden Abdülgani Yüce, “ Yarışmada elde ettiğimiz birincilikte Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın önemli katkısı oldu. Kendileri bizi Ankara’da da yalnız bırakmadı. Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyoruz” dedi.

 

ÜRETİMDE ARTIŞ OLDU

Proje süreci ile ilgili bilgi veren Selçuk Vanlı, “Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası ve Namık Kemal Üniversitesi’nin Check-Up programına başlanmasının ardından Technova olarak verimlilik durumunun tespiti için programa katıldık ve üniversite ile birlikte 4 aylık bir saha çalışması gerçekleştirdik. Saha çalışmaları sonunda, Technova ve üniversite tarafından verimliliği arttırma adına Seri Üretim Hattında İş Yükü Kısıtlı Montaj Hattı Dengeleme Modeli geliştirdik. Bakanlığın incelemeleri sonunda finale kaldık ve birinciliği elde ettik.Geliştirilen proje ile birlikte maliyetlerin yüzde 25 oranında düştüğünü ve üretimde ise yüzde 15’lik artış yaşadığımızı söyleyebilirim” dedi.

 

“İLK ADIMI ATMADA ÖNEMLİDİR”

Technova fabrikasını ve yetkililerini tebrik eden Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva “ Verimliliğin kobiler açısından büyük önem teşkil ettiğini ifade etmek istiyorum. Bizler KOBİ’lerin gelişimi için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda üniversitelerle çok iyi bir diyalogumuz var. Devamlılığı sağlamak da çok önemlidir. Bu başarıların sürekli olmasını diliyoruz” dedi. Kozuva, cesaret edip ilk adımın atmanın da çok önemli olduğunu ifade etti.

 

“KÜÇÜK DEĞİŞİKLİKLER ÇOK ŞEYİ ETKİLER”

Verimliliği arttırmak adına birçok çalışmanın yapılabileceğini söyleyen Abdülgani Yüce, “KOBİ’ler olarak günü kurtarmaya çalışıyoruz. Durum böyle olunca gelişmenin önemini göremiyoruz. Üniversiteler ve odalarla yapılan çalışmalar bu noktada gözümüzü açıyor. Üniversitelerin sahaya inmesi bizler için büyük avantaj. Özellikle makine bölümünde önemli çalışmalar yapılabilir. Küçük değişiklikler bile çok şeyi etkiler. Üniversiteyle sanayicinin yakınlaşması çok önemli” dedi.

 

PLAKET VERİLDİ

İş planı yaparak hedef odaklı çalışmanın önemli olduğunu kaydeden ÇTSO Meclis üyesi Muharrem Yamaç , üniversite sanayi işbirliği kültürünün Türkiye’de henüz fazla gelişmediğini belirtirken, bunun gelişmesi için çalıştıklarını kaydetti. Ziyarette Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva tarafından, elde ettikleri birincilik dolayısıyla Technova firmasına teşekkür plaketi takdim edildi.

 

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10