Genç mucitler projeleri ile şaşırttı

Çerkezköy'de eğitim öğretim veren Pakize Narin Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan TUBİTAK Bilim Fuarı'nda öğrenciler birbirinden başarılı projelere imza attı.

Çerkezköy 4.05.2016 19:16:00 0
Genç mucitler projeleri ile şaşırttı

KATILIM YOĞUN OLDU
Pakize Narin Anadolu Lisesi Spor Salonu’nda gerçekleştirilen Tubitak Bilim Fuarı etkinliğine, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, İlçe Gençlik Hizmetleri  ve Spor Müdürü Metin Aysal, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri İrfan Danışmaz ve Yusuf Hayri, Çerkezköy OSB Halkla İlişkiler Müdürü Dr. Gökhan İnce, Okul Müdürü Veysel Doğruyol, Bağlık Mahallesi Muhtarı Tahsin Akgün, Fevzipaşa Mahallesi Muhtarı Turan Ersöz, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

3’ÜNCÜ BİLİM FUARI
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan gerçekleştirdi. 2016 yılında ilk TUBİTAK Bilim Fuarı’nın Kızılpınar 125. Yıl Ortaokulu’nda açıldığını anımsatan Erdoğan, “Sonrasında Halit Narin Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 2’nci bilim fuarımızı açtık. Burada ortaya çıkarılan projeler bizleri çok şaşırttı. Öğrencilerimiz birbirinden güzel projelere imza attılar. İnanıyorum ki 3’üncüsünü açacağımız bu bilim fuarında da öğrencilerimiz çok başarılı projeler hazırladılar” dedi.

OKULLAR SADECE BİLGİ ÖĞRENİLEN YERLER DEĞİLDİR
Öğrencilerin okullarda sadece bilgi değil, hayatı da öğrendiklerine vurgu yapan Hüseyin Erdoğan, “Bu yıl 8 okulumuzda TUBİTAK Bilim Fuarı Projesi hayata geçirilecek. Pakize Narin Anadolu Lisesi 3’üncü okulumuz oldu. Okullar sadece bilgi öğrenilen yerler değildir. Öğrencilerimiz okullarda öğrendikleri bilgilerle insanların hayatlarını kolaylaştırabilecek projeler ortaya çıkarabiliyor. Bu vesile ile ürettikleri projelerle bu salonu dolduran öğrencilerimize ve emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Sanayi şehri olan Çerkezköy’e dair güzel projelerle buluşabilmeyi temenni ediyorum” dedi.

150’YE YAKIN ÖĞRENCİ KATILDI
Pakize Narin Anadolu Lisesi TUBİTAK Bilim Fuarı hakkında bilgiler veren proje koordinatörü Kimya Öğretmeni Erhan Öztürk, “TUBİTAK Bilim Fuarı projesine okulumuzdan 150’ye yakın öğrenci katıldı. Bunun sonucunda da 60’a yakın güzel proje ortaya çıktı. Fuarda Fen, Teknoloji ve günlük yaşamı kolaylaştırıcı istatistiksel projeler yer alıyor. 20 öğretmenimiz de projelerde öğrencilerimize yardımcı oldu. Buradaki projelerin tümü TUBİTAK’a rapor halinde gönderilecek. TUBİTAK da beğendiği projeleri destekleyecek” diye konuştu.

AKILLI İLETİŞİM PROJESİ
Birbirinden ilgin projelerin yer aldığı bilim fuarında en dikkat çeken projelerden biri de “Akıllı İletişim Projesi” oldu. Öğrenciler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kullanılan Fatih Projesi’ni biraz daha geliştirerek ortaya bu projeyi çıkardı. Bu proje ile derse gelen öğretmenler yoklamayı akıllı tahta üzerinden yapabilecek. Bununla birlikte okul müdürü ya da müdür yardımcısı, sınıflarla ya da öğretmenlerle ilgili gelişmeleri akıllı tahtalar üzerinden sağlayabilecek. Yani akıllı tahtalar okul içinde iletişim aracı olarak kullanılabilecek. Kimya Öğretmeni Erhan Öztürk’ün danışmanlığını yaptığı proje okul öğrencilerinden Erkan Çamyar, Eray Aslan, Samet Kaleli, Furkan Eser ve Emre Kılınç tarafından ortaya çıkarıldı.

GÜNEŞ ENERJİSİ İLE ÇALIŞAN ARABA YAPTILAR
Pakize Narin Anadolu Lisesi TUBİTAK Bilim Fuarında katılımcıların dikkatini çeken bir diğer proje ise “Güneş Enerjisi İle Çalışan Araba” projesi oldu. Okul öğretmenlerinden Mustafa Çakmak’ın danışmanlığını yaptığı proje, Azmihan Emir Öztaş, Furkan Sezer ve Muhammed Yasir Yaşar adlı öğrenciler tarafından hazırlandı.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10