"İletişime kendimizi değerli kılarak başlamalıyız"

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası tarafından üyelere yönelik düzenlenen eğitimler, Türk Televizyonlarının başarılı isimlerinden Emre Tilev'in katıldığı 'Etkin Konuşma ve Diksiyonâ€?

Çerkezköy 5.05.2016 18:46:00 0

İLGİ YOĞUN OLDU

Dün gerçekleştirilen “Etkin Konuşma ve Diksiyon” eğitimine konuşmacı olarak Türk Televizyonculuğunun başarılı isimlerinden Emre Tilev katıldı. Çerkezköy TSO Konferans Salonu’nda saat 09.30’da başlayan eğitime ise ilgi yoğun oldu. Seminerde konuşmasının başında “Ben” öğesini anlatan Tilev,tüm herkesin çok değerli ve özel olduğunu asla unutmaması gerektiği mesajını verdi. Seminerde iletişim kavramına ve iletişim öğelerine değinen Tilev” İletişime kendimizi değerli kılarak başlamalıyız” derken iletişimin önemini hayatın içinden verdiği örneklerle katılımcıları bilgilendirdi. Çevrenin, kişiyi yönlendirecek en önemli kabiliyetlerden biri olduğunu vurgulayan Tilev, “Hayat amaçlarını doğru yüklemeyince maalesef bütünü göremiyoruz” dedi.

 

KATILIMCILAR GÖZ YAŞLARINA HAKİM OLAMADI

Seminer boyunca katılımcıların büyük bir dikkatle dinlediği Emre Tilev, özellikle kolları ve bacakları olmadan hayatına devam eden Nick Vujicic’le ilgili videoyu izlettiği sırada katılımcılar gözyaşlarına hakim olamadı. Her türlüğü zorluğa rağmen hayat enerjisini kaybetmeyen ve daima gülen Vujicic’in ‘Mutluyum ve yaşamayı seviyorum’‘Başarılı olana kadar denemekten vazgeçmeyin’ ‘Önemli olan sonunu nasıl getireceğinizdir’ sözlerinin iyi anlaşılması gerektiğini söyleyen Tilev, her ne olursa olsun vazgeçmemenin çok önemli olduğunu kaydetti. Eğitimin son bölümünde, ses, diksiyon, fonetik, boğumlama, söyleniş bozuklukları, vurgu, soluma, tınlatıcılar konuları üzerinde duran Tilev, konuşma ve doğru nefes alma tekniklerini uygulamalı olarak katılımcılara anlattı.  


0282 726 91 91
0282 747 65 10