Komisyon raporları karara bağlandı

Çerkezköy Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nın ikinci oturumu, Belediye Başkanı Vahap Akay'ın yokluğunda Başkan Vekili Rağbet Erol Başkanlığı'nda gerçekleştiril

Çerkezköy 5.05.2016 18:50:00 0
Komisyon raporları karara bağlandı

HİSSE SATIŞLARI KABUL EDİLDİ

Toplantıya Hasan Dükanlı, Ali Çalışkan, Seyithan Caferoğlu ve Funda Serfiçe dışındaki tüm meclis üyeleri katıldı. Toplantının ilk gündem maddesinde bir önceki oturumda İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilen ilçenin muhtelif noktalarında bulunan belediye hisselerinin ortaklarına satışı konusu görüşüldü. Komisyon, toplam 7 adet belediye hissesinin ortaklarına satışını oy birliği ile kabul ederken, gündem maddesi de İmar ve Bayındırlık Komisyonu görüşü doğrultusunda oy birliği ile karara bağlandı. Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise bir önceki oturumda Plan ve Bütçe Komisyonu ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na gönderilen “Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’ nün Kızılpınar Mahallesi’nde bulunan su deposu yeri” ile ilgili yazısı görüşüldü.

 

SU DEPOSU YERİ İÇİN 60 BİN LİRA ÖDENECEK

Komisyonların gündem maddesi hakkında hazırladığı raporda, “Belediyemiz, su deposu ve su şebekesi ihalesi yapıldığından; Su deposu inşaatının 111 ada 14 parselde kayıtlı 34.621 metrekarelik Rasim Çelik adına kayıtlı tarla vasıflı alanın içinde kaldığından; Rasim Çelik’in varislerinin muvafakatı ile su deposu yerine başlanıldığından ve bu yerin bölünmesinin mümkün olmadığından; metrekaresi 20 Lira’dan 3 bin metrekarelik alan için gerekli ödemenin yapılmasına oy birliği ile karar verildi” ifadeleri kullanıldı. Gündem maddesi Plan ve Bütçe Komisyonu ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu görüşleri doğrultusunda oy birliği ile karara bağlandı.

 

KESİN HESAPLAR KARARA BAĞLANDI

Toplantıda daha sonra bir önceki oturumda Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen 2015 Mali Yılı Gelir ve Gider Kesin Hesapları görüşüldü. Komisyon raporu ile ilgili bilgi veren Mali Hizmetler Müdürü Mustafa Gümüş, “2015 Mali Yılı Gider Bütçesi 75 milyon 424 bin TL olarak tahmin edildi. 74 milyon 798 bin TL olarak gerçekleşti. Gerçekleşme oranı yüzde 99 oldu. Gelir Bütçesi ise 75 milyon 424 bin TL olarak tahmin edildi ve 87 milyon 798 bin TL tahakkuk etti. 82 milyon 861 bin 977 TL olarak gerçekleşti. Gerçekleşme oranı yüzde 103 oldu. Tahakkukun tahsilata oranı ise yüzde 89 oldu” dedi. Komisyon raporu da oy birliği ile karara bağlandı.

 

AKAY’A KREDİ YETKİSİ VERİLDİ

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise bir önceki oturumda Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen Fen İşleri Müdürlüğü’nün 6 milyon Lira’lık kredi talebi görüşüldü. Kent Güvenlik Sistemi kurulması için gereken 6 milyon Lira’lık kredinin kullanılabilmesi adına Belediye Başkanı Vahap Akay’a yetki verilmesi yönündeki komisyon raporu oy birliği ile karara bağlandı. 

 

HASTANE BÖLGESİNE KATLI OTOPARK YAPILACAK

Toplantıda daha sonra bir önceki oturumda İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilen “İstasyon Mahallesi sınırları içinde yer alan mevcut otogar yerinin Tekirdağ Valiliği İl Devir, Tasfiye ve Paylaştırma Komisyon kararı doğrultusunda 12 bin metrekarelik kısmının Büyükşehir Belediyesi adına devrinin yapılması; Kalan 14 bin 101 metrekarelik kısım ile 1141 ada 2 parselin ise kamusal ihtiyaçlarda kullanılmak üzere Büyükşehir Belediyesi adına tahsisinin yapılması” konusu görüşüldü. Gündem maddesi de komisyon raporu doğrultusunda oy birliği ile karara bağlandı. Toplantının son gündem maddesinde ise bir önceki oturumda İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na gönderilen “Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 965 ve 966 adalar arasında, Eray Sokak’ın güneyinde kalan alan ve 1. Etap Revizyon Uygulama İmar Planı’nda otopark alanı olarak görülen yerin; Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Planlama Şube Müdürlüğü ve Çerkezköy Devlet Hastanesi yazıları kapsamında plan değişikliği yapılarak ‘Katlı Otopark’ vasfına çevrilmesi” konulu gündem maddesi görüşüldü. Bu gündem maddesi de komisyon raporu doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi. Meclisin bir sonraki toplantısı 1 Haziran Çarşamba günü saat 15.00’da yapılacak.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10