Altın ve doların yükselişi alışverişleri etkiledi

Çerkezköy Pazarcılar Deneği Başkanı Cevdet Aydemir bu yıl anneler günü arifesinde durgunluk yaşandığını ve esnafın beklentileri umdukları gibi olmadığını söyledi.

Çerkezköy 6.05.2016 17:56:00 0
Altın ve doların yükselişi alışverişleri etkiledi

“ BU YIL ANNELER GÜNÜ ALIŞVERİŞLERİ SÖNÜK GEÇİYOR”

Çerkezköy Pazarcılar Derneği Başkanı Cevdet Aydemir, kapalı pazaryerindeki dernek binasında dernek yönetim kurulu üyeleriyle birlikte yaptığı basın açıklamasında önceki yıllara göre bu yıl ‘Anneler   Günü’ alışverişlerinin çok sönük geçtiğini ve alışverişlerin durma noktasında seyrettiğini belirterek, “Bu yıl ülke genelinde olduğu gibi ilçemizde de ‘Anneler günü’ alışverişleri çok sönük geçiyor. Piyasalar çok durdu. Piyasalardaki bu durgunluk ve belirsizliğin bence nedeni altındaki yükseliş ile dolardaki yükselişten kaynaklandığını düşünüyorum. Bu nedenle parası olanda çarşıya pazara çıkıp alış veriş yapmıyor. Yapanlar ise azınlıkta ve zaruri ihtiyaçlarını karşılamak için alış veriş yapmaları oluyor” dedi.

 

“DURMA NOKTASINA GELDİ”

Altın ve doların daha da yükseliş göstermesi ile birlikte piyasalardaki belirsizliğin yoğunlaşacağını ifade eden Aydemir “ Temennimiz altın ve dolar fiyatının çok daha yükselmemesi ve piyasalar da belirsizliğin yerine canlılığın tekrar geri gelmesidir. Eğer piyasalar da bu durgunluk devam ederse esnafımızın harcı borcu var iyice perişan olacaklar. Piyasalardaki durgunluk nedeniyle bu yıl maalesef esnaflarımız anneler gününde beklendiklerini bulamadılar.”dedi. Başkan Aydemir Anneler günü dolayısıyla da tüm annelerin anneler gününü kutladığını belirtti.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10