Yöresel ürünler festivali düzenlenecek

Çerkezköy Belediyesi sosyal hayatın daha da canlanmasını sağlamak amacıyla bir ilke daha imza atmaya hazırlanıyor. Düzenlenmesi planlanan "Yöresel Ürünler Festivali" için dün Çerkezköy Bele

Çerkezköy 9.05.2016 19:17:00 0
Yöresel ürünler festivali düzenlenecek

TOPLANTIYA ATİLLA CAN BAŞKANLIK YAPTI

Çerkezköy Belediyesinin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı sonrasında gerçekleştirmeyi planladığı Yöresel ürünler Festivali için dün Çerkezköy belediye meclisi toplantı salonunda dernek başkanlarının katıldığı bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya ise Çerkezköy Belediyesi Kültür Müdürü Atilla Can başkanlık yaptı.

 

“KAYNAŞMA OLACAK”

Toplantıda konuşan Çerkezköy Belediyesi Kültür Müdürü Atilla Can, “ Bu gün burada ilçemizde faaliyet gösteren hemşeri derneklerimizin başkanlarıyla bir araya gelmek istedik. İlçemizde 81 ilden gelip yerleşen insanlarımız Türkiye’nin mozaiğini oluşturmaktadır. Her ne kadar ayrı yerlerden gelmiş olsak da hepimiz birer Çerkezköylüyüz ve kentimizi daha iyi yerlere getirmek için mücadele ediyoruz. Çerkezköy Belediyesi olarak bu yıl ilçemizde bir ilki daha başlatmak istiyoruz. Bu da Yöresel ürünlerin sergilenerek satışının yapılacağı festival düzenlemeyi hedefliyoruz. Kapalı Otopark üzerinde gerçekleştirmeyi düşündüğümüz bu festivalin üç yada dört gün sürmesini hedefliyoruz. Eğer rağbet görür ise süresini uzatacağız. Bu konuda sizlerinde görüşünüzü almak ve neler yapabiliriz konusunda birlikte görüş alışverişinde bulunarak gerçekleştirmek istiyoruz” dedi.

 

“81 İLİN YÖRESEL ÜRÜNLERİNİ SERGİLEMEK İSTİYORUZ”

Can “ İlçemizde 81 ilden gelen vatandaşlarımız var ve bu nedenle ilçemiz çeşitli kültürleri de bünyesinde barındıran bir ilçedir. Aynı ilden olup da çeşitli adlar altında derneklerde bulunmaktadır. Buradaki gayemiz her ilin yöresel ürünlerinin tanıtılmasıdır. Hedefimiz Çerkezköy’de yaşamını sürdüren çeşitli illerimizden gelip burada ikamet eden vatandaşlarımızın yöresel ürünlerini sergileyerek gelecek nesillere ve yöre halkına tanıtmaktır” açıklamasında bulundu.

 

DERNEKLER OLUMLU BAKTI

Can, konuşmasının sonunda ise festivali 26-29 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirmeyi hedeflediklerini kaydetti. Can’ın konuşmasının ardından dernek başkanlarının görüşlerini aldı. Dernek Başkanları da Çerkezköy Belediyesinin bu yöresel ürünler festivali gerçekleştirme düşüncesine olumlu baktıklarını ve dernekler olarak hazırlıklara başlayacaklarını kaydettiler.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10