Hem suçlu hem güçlü

Dünya Engelliler Haftası dolaysıyla hazırladıkları kutlama programı için dernek binasına doğru ilerleyen Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi üyeleri, bu özel günlerinde bile engellerle karşÄ

Çerkezköy 10.05.2016 19:10:00 0
Hem suçlu hem güçlü

BİR ENGEL DAHA

Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Dünya Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında Atatürk Caddesi’nde davullarla ve trampetlerle yürüyüş yapan Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi üyeleri kutlama programının devamı için Barbaros Caddesi üzerinden dernek binalarına doğru harekete geçtiler. Ne olduysa bu sırada oldu. Yaşantılarının her alanında çeşitli zorluklarla mücadele etmek zorunda kalan engelli vatandaşlar, kendilerine ithaf edilen Dünya Engelliler Haftası’nda da engellerle karşılaştılar.

 

ENGELLİ RAMPASINA PARK ETTİ

Dünya Engelliler Haftası kutlamaları kapsamında tekerlekli sandalyeleri ile dernek binasına doğru ilerleyen engelli vatandaşlar, duyarsız bir sürücünün aracını engelli rampası önüne park etmesi nedeniyle kaldırımda mahsur kaldı. Sürücünün vurdumduymazlığına oldukça sinirlenen TSD Çerkezköy Şubesi Başkanı Hayrettin Çetinkaya ve dernek yönetimi, durumu hemen polise bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik ekipleri, engelli rampası önüne park eden sürücüye ulaşmaya çalıştı.

 

TERBİYESİZ DEDİ

Engelli vatandaşlar, bir süre sonra aracının başına gelen sürücüye, “Senin gözün bu engelli rampasını görmüyor mu? Bizim yaşam alanımızı kısıtlamaya ne hakkın var! Biz burada seni beklemek zorunda mıyız?” dişye tepki gösterdi. Araç sürücüsü ise “Ne bağırıyorsunuz! İki dakika karşıdaki dükkana evrak bıraktım. Sanki 5 saat oldu. Terbiyesiz” ifadelerini kullanarak kendini savunmaya çalıştı. Tartışmanın büyümemesi için araya giren trafik polisi, sürücüye engelli rampası önüne park ettiği için ceza kesti.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10