CHP Soma'yı unutmadı

CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı, Soma'da meydana gelenve 301 kişinin yaşamını yitirdiği maden kazasının ikinci yıldönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

Çerkezköy 13.05.2016 17:33:00 0
CHP Soma

VERİLEN SÖZLER TUTULMADI

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Canımızın acısı hala yüreğimizde. 13 Mayıs işçi katliamında Soma’da yaşamını yitiren tüm maden emekçilerini saygıyla anıyor, yakınlarına ve tüm maden emekçilerine bir kez daha başsağlığı diliyoruz. Bu kaza mıdır, kader midir? Hayır, bu resmen cinayettir! 13 Mayıs 2014 günü Soma’da yaşanan maden faciası Türkiye’mizin alnına bir kara leke olarak yazıldı. 301 madencimiz daha çok kazanma hırsı yüzünden hayatından oldu. Soma faciasının sonrasında gerek hayatını kaybeden madencilerin yakınlarına gerek hayatta kalan madencilere birçok söz verilmesine rağmen maalesef verilen sözlerin birçoğu tutulmadı. Kazanın sonunda gündeme iş güvenliği ve iş sağlığı ile ilgili düzenlemeler gelmesine rağmen ne düzenleme yapıldı ne de ülkedeki tüm madenler denetlendi. Bunlar olmadığı sürece yeni ve kalıcı önlemler alınmadığı müddetçe her an yeni maden kazaları yaşanabilir. Bundan iki sene önce 301 maden işçimiz ne kadar güvende ise bugün Türkiye’de çalışan 45 bin maden işçisi o kadar güvendedir.”

 

SOMA’YI UNUTMADIK UNUTTURMAYACAĞIZ

AK Parti hükümetinin yaşanan olay sonrası “Ölüm Madencinin Fıtratında Var” şeklindeki açıklamalarda bulunduğu ifade edilen açıklamada “AKP iktidarının insan yaşamına bakışı ortaya koyup, hala kulaklarımızı çınlamaktadır. Yüzlerce canımızı kaybetmemize rağmen, SOMA faciası maalesef iktidar tarafından unutturulmak istenmektedir. Bizler bu faciayı unutturmamak ve benzer faciaların yaşanmaması için var gücümüzle mücadele etmeye devam ediyoruz. Bizler madenciye tekme atan Yusuf Yerkel’i, attığı o tekmeyi, 301 madencinin hayatını kaybetmesine rağmen haysiyetsizce koltuğa yapışan sorumluları unutmadık. ‘Abi.. Abi Mahmut çıkmadı beni bırakın onun karısı hamile onu alın’; ‘Çizmelerimi çıkarayım mı?’; ‘Benim oğlum yüzme bilmezdi ne yapacak şimdi’ gibi sözlerle kavruldu ciğerimiz. 301 madencimize onların ailelerine, tüm maden işçilerimize bir kez daha söz veriyoruz. Soma’yı unutmadık unutturmayacağız” denildi.

 

Çerkezköy Haber 


0282 726 91 91
0282 747 65 10