Çerkezköy TSO TOBB'un 72.Genel Kurulu'nda

Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen Türkiye Odalar Borsalar Birliği'nin (TOBB) 72. Genel Kurulu'na, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası da katıldı.

Çerkezköy 17.05.2016 19:26:00 0
Çerkezköy TSO TOBB

145 MİLYAR DOLAR İHRACAT GERÇEKLEŞTİRDİK

TOBB’un 72. Genel Kurulu’na Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve çok sayıda Bakan’ın yanı sıra TOBB Delegeleri, Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Akın, Yönetim Kurulu Üyesi Mesut Görgün, Çerkezköy TSO Meclis Üyeleri Rahmi Yılmaz, Talip Sivri, Muharrem Yamaç ileMeclis Başkanı Taha Ülker ve Genel Sekreter Hakan Gel de katıldı. Programın açılış konuşmasnı yapan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı reform ve istikrar adımlarıyla, özel sektör olarak atılımlar yaptık ve birçok sektörde küresel başarı hikayeleri yazdık. Ülkemiz, bu coğrafyanın en güçlü, en gelişmiş ekonomisi haline geldi. Sadece geçen sene, özel sektör olarak 760 bin kişiye istihdam sağladık. 205 milyar lira makine-teçhizat yatırımı yaptık. 145 milyar dolar ihracat gerçekleştirdik. 2008’den sonra yanı başımızdaki Avrupa Birliği ülkeleri tek bir ilave istihdam üretemedi. Tam tersine 4 milyondan fazla çalışan da mevcut işlerini kaybetti" ifadelerini kullandı. Hisarcıklıoğlu, “Sizin desteğinizle, inşallah yılda 1,5 milyon istihdam hedefini de yakalarız, Türkiye’yi 2 trilyon dolarlık bir ekonomi de yaparız, ihracatı 500 milyar dolara da çıkarırız. Türkiye’yi dünyanın ilk 10 ekonomisinden biri de yaparız” dedi.

 

GÜN, DAHA BÜYÜK HEDEFLER İÇİN ÇALIŞMA GÜNÜDÜR

Hisarcıklıoğlu, “Rekabet ortamının sağlanabilmesi adına yargı, işgücü piyasası, eğitim, vergi ve kamu yönetimi konularında reform yapılması gerekiyor. Gelecek dönemde bu konulara öncelik verilmesini bekliyoruz. İş dünyası finansmana erişim noktasında sıkıntı çekiyor. Yaptığımız işin bereketi kalmıyor. Bankalar artık daha vicdanlı ve sorumlu davransın. Hep bana hep bana anlayışını bıraksın" dedi. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise herhangi bir krizle karşı karşıya olmadıklarını belirterek, “Günü kurtarmaya çalışmak, cari durumu kar saymak, mevcutla yetinmek gibi bir anlayışa asla kapılamayız. Gün, altyapı yatırımlarından ticarete kadar her alanda yeni ve çok daha büyük hedefler için çalışma günüdür” diye konuştu.

 

GENEL KURUL PLAKET TÖRENİ İLE SON BULDU

2023 hedefleri doğrultusunda TOBB üyelerinin üzerlerinin üzerlerine düşen görevi layıkıyla yerine getireceklerine inandığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ahilik teşkilatımızın günümüzdeki çatı kuruluşu olarak gördüğüm Birliğimizin sahip olduğu mirasın hakkını vermek için gayret gösterdiğini biliyorum" dedi. iye konuştu. Tören, TOBB bünyesinde 10, 20 ve 33. yılını dolduran delegelere Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Hizmet Şeref Belgesi de takdim edilmesinin ardından son buldu.

 

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10