Taksicilerin 'korsan' şikayeti

Çerkezköy'de Kızılpınar Mahallesi'nde faaliyet gösteren Furkan Taksi ve Yıldız Taksi başkanları dün saat 11.00'da Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa

Çerkezköy 20.05.2016 21:25:00 0
Taksicilerin

GAYRİ RESMİ 56 TAKSİCİ VAR

Ziyarette konuşan Furkan Taksi Başkanı Ali Söylemez ve Yıldız Taksi Başkanı Abdulbaki Yıldız, Kızılpınar Mahallesi’nde  iki taksi durağı olarak faaliyet gösterdiklerini, ancak gayri resmiyette 56 taksicinin faaliyet gösterdiğini ifade etti. 7/24 taksi hizmeti verdiklerini belirten Söylemez ve Yıldız, “Bizim sıkıntımız gayri resmi teksilerin de zaman zaman ortaya çıkarak işlerimize engel olmasıdır. Kızılpınar dışında da Çerkezköy’e gelerek yolcu almaları bizleri zor durumda bırakıyor. Bu konuda Oda olarak gerekeni yapmanızı talep ediyoruz” ifadelerini kullandılar.

 

S VE J PLAKALARDA BELLİ NOKTAYA GELİNDİ

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As da “Sizlerin sıkıntılarınızı biliyoruz. Ancak şu an bizlerin bu konuda yapacağı bir şey yok. Ama sizlere elimizden geldiğince yardımcı olacağız. Bildiğiniz gibi UKOME, iki yıldan bu yana ticari araçlarla ilgili çalışmalar yapıyor. Yapılan çalışmalar neticesinde S ve J plakalarda belli noktaya gelindi. M plaka çalışmaları da devam ediyor.T plaka çalışmalarında Çerkezköy’de önümüzdeki ay yer belirleme çalışması yapılacak.Biz de oda olarak korsan taksilerle mücadelemizi sürdürüyoruz. Ancak bu konuda UKOME’nin yapacağı çalışmalar etkili olacaktır” dedi.

 

ÇALIŞMA BELGELERİ İPTAL EDİLECEK

As, “UKOME kısa zaman içerisinde bu korsanları ortadan kaldıracaktır. Çünkü UKOME’nin korsanlara karşı sıkı bir çalışma içerisinde olduğunu biliyoruz. Anladığım kadarıyla sizlerin en büyük sıkıntısı korsan çalışanların işlerinize engel olması. Bu konuyu UKOME kısa zaman içinde çözüme kavuşturacaktır. Ayrıca UKOME’nin yapacağı denetimlerde kendi durakları olup da başka yerlerde çalışanlar var ise onların da çalışmalarına izin verilmeyecek. Üstelik durakları da kapatılacak ve çalışma belgeleri iptal edilecek. Taksi durağına bağlı olan taksiler bulundukları duraklar nerede ise bulundukları yerlerde çalışmak zorundadır. Başka bir yerde kesinlikle çalışamazlar” diye konuştu.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10