Akay hayranlığını gizleyemedi

Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nce organize edilen Kültür Sanat Kursları kapsamında dün de Veliköy Mahalle Evi Rölyef ve Nakış kursiyerleri tarafından hazırla

Çerkezköy 23.05.2016 20:43:00 0
Akay hayranlığını gizleyemedi

AÇILIŞ TÖRENİ DÜZENLENDİ

Veliköy Mahalle Evi Rölyef ve Nakış Kursu Sergisi’nin açılışı dün saat 14.00’da yapıldı. Açılış törenine Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve eşi Güliz Akay, Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri Nedim Yılancı, Sedat Ürkmez, Ayfer Dönmez, Enver Bayram ve Rağbet Erol, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Atilla Can, Veliköy Mahalle Muhtarı Ersan Albayrak, Kurs Öğreticisi Gülten Atay, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sergi açılışında kısa bir konuşma yapan Kurs Öğreticisi Gülten Atay, “Öncelikle Mahalle Evi projesini hayata geçiren ve bugüne dek bizden desteklerini bir an olsun esirgemeyen Belediye Başkanımız Vahap Akay’a ve Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Atilla Can’a teşekkür ederim. Ayrıca emeğin sergilendiği bu programda bizleri yalnız bırakmayan herkese de teşekkür ederim” dedi.

 

900 KURSİYER SAYISINA ULAŞTIK

Mahalle Evi Kültür Sanat Kursları projesinin başlangıç noktasının Veliköy Mahallesi olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Vahap Akay, “Veliköylü kadınlarımızı burada birlik beraberlik içinde görmekten dolayı çok mutluyum. Veliköy’de başlattığımız kurslarımıza ilçemizin çeşitli noktalarında devam ettik. Yaklaşık 900 kursiyer sayısına ulaştık. Kadınlarımız el emeklerini sunsun, komşuluk ilişkileri pekişsin istedik. Bu yıl geçen seneye nazaran daha fazla kursiyer sayısına ulaştık. Bütün kadınlarımızı bu kurslara katılmaya davet ediyorum” diye konuştu.  

 

TÜM ESERLER SERGİLENECEK

Kurslarda ortaya çıkan birbirinden değerli eserlerinin sunumlarının da çok önemli olduğuna vurgu yapan Başkan Vahap Akay, “Veliköy’de bugün mahalle evimizde yaptığımız sergimizi, gelecek yıl inşa edeceğimiz kapalı düğün salonumuzda gerçekleştireceğiz. Çerkezköy’deki kurslarımızda ortaya çıkan eserler de hayata geçirilecek olan Kültür Merkezi’nde sergilenecekler. Kurslarımız bir bir tamamlandı. Bu güzel eserleri görmek herkesin hakkı. Bu nedenle 30 Mayıs – 4 Haziran tarihleri arasında Kapalı Otopark üzerinde gerçekleştireceğimiz büyük sergi açılışında tüm kurslarda yapılan eserler sergilenecek” ifadelerini kullandı.   

 

BİR RÖLYEF TABLO SATIN ALDI

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz istiyoruz ki kadınlarımız bir araya gelip, emeklerini ortaya çıkarsın. Bu emeklerinin karşılığında da bir sonuç ortaya çıksın. Bu sonuç, kadınlarımıza maddi katkı olarak geri dönsün. Biz kurslarımızda ortaya çıkan tüm eserlerin açılışı yapılacak olan sergide satılıp, kursiyerlerimize maddi katkı olarak geri dönmesini istiyoruz” dedi. Akay’ın konuşmasının ardından protokol üyeleri tarafından açılış kurdelesi kesildi. Kurdele kesiminin ardından eşi Güliz Akay ile birlikte sergiyi dolaşan Başkan Akay, yapılan çalışmalara hayran kaldı. Akay, Yasemin Civan tarafından yapılan rölyef tabloyu da satın aldı. Sergi açılışında Kurs Öğreticisi Gülten Atay tarafından Başkan Vahap Akay ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Atilla Can’a birer tablo hediye edildi. Sergi açılışında kadınlarla bol bol sohbet eden Başkan Vahap Akay, küçük çocuklarla da yakından ilgilendi.

 

Haber / Sibel BAL


0282 726 91 91
0282 747 65 10