Eşkinat, Giresun'da festivale katıldı

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, kardeş şehir Giresun Belediyesi'nin düzenlediği 39. Uluslararası Giresun Aksu Festivali'ne onuk oldu.

Süleymanpaşa 25.05.2016 19:12:00 0
Eşkinat, Giresun

HALK OYUNLARI GÖSTERİLERİ BÜYÜLEDİ

Giresun Belediyesi’nin düzenlediği 39. Uluslararası Giresun Aksu Festivali’ne Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın yanı sıra Belediye Meclisi Kültür Komisyonu Üyeleri Edibe Akçakaya, Deniz Taner, Hülya Karaağaç, Sabri Çınar ve Nurettin Değirmenci de katıldı. 39. Uluslararası Giresun Aksu Festivali’nde Gürcistan, Makedonya, Slovakya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Azerbaycan ve Polatlı’dan da Halk Oyunları ekipleri birbirinden güzel gösterilere imza attı. Katılımcılar gösterileri ilgiyle izledi.

 

TERÖRÖÜN BİTMESİNİ DİLEDİ

Kortej yürüyüşü ile başlayan festival coşkusu Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu’nun konuşması ve halkı selamlamasıyla devam ederken Başkan Eşkinat ve Başkan Aksu 3 bin yıllık gelenek olan sacayaktan geçerek dilek tuttu. Tuttuğu dileği açıklayan Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu; “Dünyanın en güzel ülkesinde yaşıyoruz. Çok güzel bir şehirde yaşıyoruz. Bu terör belasının bitmesini, çocuklarımızın, askerlerimizin, polislerimizin şehit olmamasını ve halkımızın korkuyla yaşamamasını diledim. İnşallah bu terör belasından hep beraber kurtuluruz” dedi.

 

MUTLU BİR HAYAT SÜRELİM

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat da tuttuğu dileği açıklayarak, “Bu ülkede kardeş kavgası, kan dursun. Analar ağlamasın. Bu coğrafyada barış, kardeşlik içinde geleneklerimizi sürdürerek mutlu bir hayat sürelim. Bu bizim en doğal hakkımız” ifadelerini kullandı. Tarihi Giresun Kalesi’nde devam eden festival etkinlikleri kapsamında Sertan Acat yönetiminde Süleymanpaşa Belediyesi Halk Oyunları ekipleri sahne aldı. Tarihi kalenin ardından Giresun Atatürk Meydanı’nda da hünerlerini sergileyen Süleymanpaşa Belediyesi Halk Oyunları vatandaşlar alkış aldı.

 

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10