CHP'li kadınların 'rapor' tepkisi

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde "Aile Bütünlüğünü Olumsuz Etkileyen Unsurlar İle Boşanma Olaylarının Araştırılması Ve Aile Kurumunun Güçlendirilmesi" ile ilgili kurulan ve kamuoy

Çerkezköy 25.05.2016 19:17:00 0
CHP

ÇOCUK EVLİLİĞİNİN ÖNÜNÜ AÇIYORSUNUZ

Bahse konu araştırma raporunun, derhal geri çekilmesi gerektiğini belirten CHP Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca, “Rapor, gerek çocuklar gerekse kadınlar için kabul edilemez hükümler içeriyor. Çocuk istismarcısının, tecavüz ettiği çocukla, 5 yıl boyunca sorunsuz ve başarılı bir evlilik sürdürmesi halinde, denetimli serbestlikten yararlanmasını öneriliyor. Devletin görevi, çocukları her türlü istismardan korumaktır. Çocuğun, istismarcısı ile evlenmesinin yolunu açmak, ne hukukla, ne adaletle, ne ahlakla, ne de vicdanla açıklanamaz. Bu nasıl bir rapordur ki, çocuk evliliğinin önünü açmaktadır. Bu nasıl bir rapordur ki, istismarcıya denetimli serbestlikten yararlanma yolunu açmakta vekorumaya almaktadır” dedi.

 

KORUMA TEDBİRİ ALMAK İÇİN DELİL ŞARTI GETİREMEZSİNİZ

Raporun, meclis çatısı altında, “nasıl olsa çoğunluktayım, meclisten geçiririm” düşüncesi ile hazırlandığını belirten Ebru Alaca, “Bizim, sizin yasalarınıza kurban edeceğimiz çocuğumuz yok. Günlerdir, bu konuda atılan çığlıkları duymanızı, derhal raporunuzu geri çekmenizi bekliyoruz. Aksi takdirde, buna asla müsaade etmeyeceğimizi bilin. Rapordaki şiddet gören kadınlarla ilgili öneriler de asla kabul edilemez önerilerdir. Kadınlar yıllardır verdikleri mücadele sonucu kazandıkları haklardan taviz vermeyeceklerdir. Şiddet gören kadınlar için, son derece hayati olan koruma tedbirlerini, mesai saatleri ile sınırlandıramazsınız. Koruma tedbiri almak için delil şartı getiremezsiniz. Erkek mağdur olmasın diye, kadına verilecek nafakayı evliliğin devamı süresine bağlayarak, kadını şiddet gördüğü, mağdur olduğu bu evliliğe mahkum edemezsiniz. Bu evliliği korumak değil, şiddeti meşrulaştırmaktır. Aile içi şiddeti uzlaşma ve arabuluculuk yöntemi ile çözemezsiniz” dedi.

 

KOMİSYON AMACINI UNUTMUŞ

Alaca şöyle devam etti: “Komisyondan beklentimiz, çocuğa ve kadına, istismarı, şiddeti önlemek konusunda, daha ileri, daha önleyici daha koruyucu politikalar hazırlamalarıdır. Fakat, komisyon ne amaçla kurulduğunu unutmuş. Aile kurumunun güçlendirilmesi, şiddetin önlenmesi amacı ile kurulan komisyon, tam tersine sonuçlar yaratacak bir anlayış içindedir. Bu nedenle CHP’li Komisyon Üyeleri şerh koymuştur. Bu anlayışınızın karşısında olduğumuzu, sonuna kadar kadın ve çocuk haklarının koruyucusu olacağımızı bilin istiyoruz”.”

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10