Yüceer: Bu neyin parası?

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, "Karanlığa isyan etti" manşeti ile gündeme getirdiğimiz Karayolları Genel Müdürlüğü'nün Çerkezköy Belediyesi'nden yol ış?

Çerkezköy 25.05.2016 19:24:00 0
Yüceer: Bu neyin parası?

Karayolları Müdürlüğü sorumluluğunda olan yolda kendi imkanları ile ışıklandırma çalışması yapmak isteyen Çerkezköy Belediyesi’nden 158 bin Lira para istenmesine tepki gösteren Candan Yüceer, “Çerkezköy’e çifte standart uyguluyorlar” dedi.

 

YENİ BAKAN’A İLK ÖNERGE

Karayolları Genel Müdürlüğü’nün Çerkezköy Belediyesi’nden Çerkezköy-Veliköy yolu ışıklandırma çalışmaları için “keşif parası” istemesini Meclis gündemine taşıdı. Çiçeği burnuda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından cevaplanması istemiyle TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi veren Yüceer,  Çerkezköy-Veliköy yolu ışıklandırma çalışmalarının sorumluluğu Karayolları Genel Müdürlüğü’nde olduğunu belirterek, “Söz konusu yol zifiri karanlık. Tek bir ışıklandırma bile yok. Yolu kendi imkanlarıyla yapmak isteyen Çerkezköy Belediyesi Karayolları Genel Müdürlüğü’ne müracaat etti. Karayolları Genel Müdürlüğü tehlike saçan yolun orta refüjünde ışıklandırma çalışması yapılmasına izin vermedi. Aylar süren yazışmaların ardından yolun her iki tarafının da ışıklandırma çalışmasına “nihayet” izin verildiği” dedi.

 

ÇERKEZKÖY’E ÇİFTE STANDART UYGULUYORLAR

Işıklandırma çalışmalarına izin verilmesine Karayolları Genel Müdürlüğü’nce bir şart getirildiğini kaydeden Yüceer, “Çerkezköy Belediyesi’ne keşif bedeli altında fahiş bir fatura çıkarıldı. Yol, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün sorumluluğu altında olmasına ve Çerkezköy Belediyesi’nin ışıklandırmayı kendi imkanlarıyla yapmak istemesine rağmen çıkarılan 158 bin Lira’lık fatura kabul edilir gibi değildir. Şu ana kadar yolu görmezden geldiler, bir de yapacak olandan keşif bedeli altında para istiyorlar. Çerkezköy’ü, Çerkezköylüleri mağdur ediyorlar. Çerkezköy’e çifte standart uyguluyorlar” dedi.

 

ÇİÇEĞİ BURNUNDA BAKAN’A SORU YAĞMURU

CHP’li Yüceer, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’a yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti: Çerkezköy-Veliköy yolunda şimdiye kadar ışıklandırma çalışmaları neden yapılmamıştır? Keşif bedeli adı altında 158 bin Lira istenmesinin gerekçesi nedir? Bu keşif bedeli hangi mevzuat uyarınca istenmektedir? Tekirdağ genelinde keşif bedeli adı altında il ve ilçe belediyelerinden talep edilen para ne kadardır? Tekirdağ genelinde Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından kaç kilometre yolda aydınlatma yapılmıştır? Genelde Tekirdağ, özelde Çerkezköy’e çifte standart mı uygulanmaktadır?

 

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10