Viyadük sayısı 3'e çıkıyor

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, ilçede yapılması planlanan projeler hakkında açıklamalarda bulundu. Ambardere'de altyapı çalışmalarının gerçekleştirileceğini belirten Akay, Atatürk

Çerkezköy 26.05.2016 21:04:00 0
Viyadük sayısı 3

İKİ VİYADÜK DAHA YAPILACAK

Mezbahane Kavşağı mevkinde bulunan hemzemin geçidin yetersiz kaldığına dikkat çeken Belediye Başkanı Vahap Akay, “Burada trafik yoğunluğunu ortadan kaldırmak adına bir viyadük yapacağız. Konuyla ilgili proje çalışmalarımız devam ediyor. Bunun duşunda bir viyadüğün de Bağlık Mahallesi’ne yapılacağını kaydeden Başkan Vahap Akay, “Bu viyadük ise Bağlık Mahallesi’nin iki yakasını birbirine bağlayacak. Viyadüğün bir ucu Kavaklı Sokak’ta diğer ucu ise TEM Bağlantı Yolu’nun diğer tarafında bulunan Bağlık Mahallesi Pazar Yeri alanında olacak. Bu viyadük ile ilgili Büyükşehir Belediyesi yakında proje ihalesine çıkacak” dedi. 

 

AMBARDERE KABUĞUNU KIRACAK

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, açıklamalarına Ambardere Mevkii’nde yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgi vererek devam etti. Ambardere’nin ciddi altyapı sorunu olduğunu belirten Akay, “2017 yılı içinde Ambardere’de altpyapı çalışmalarına başlanacak. Altyapı çalışmaları tamamlanır tamamlanmaz, yol ve kaldırım yapım çalışmalarını gerçekleştireceğiz. Bu çalışmalar sayesinde Ambardere kabuğunu kıracak” diye konuştu.

 

ÖRNEK CADDE ÇALIŞMALARI AĞUSTOS’TA BAŞLAYACAK

Büyükşehir Belediyesi tarafından 11 ilçede de gerçekleştirilmesi planlanan ‘Örnek Cadde’ projesinin Çerkezköy’de Namık Kemal Bulvarı’nda yapılacağını ifade eden Başkan Vahap Akay, “Örnek Cadde projesi yapım çalışmalarına Ağustos ayı içinde başlanması planlanıyor” dedi. İlçenin birçok noktasında asfaltlama çalışması yapılacağını söyleyen Başkan Vahap Akay, “Bununla birlikte TESKİ de Çerkezköy’de su kuyusu açmaya devam ediyor. İlçe merkezimizde 8 su kuyumuz var. 2 tane de yeni su kuyusu açılacak” dedi.

 

KAVAK DERE DE ISLAH EDİLECEK

Çorlu ve Pınarça Dere ıslah çalışmaları kapsamında DSİ ile birlikte yürütülen çalışmaların olumlu bir şekilde devam ettiğini belirten Vahap Akay, “Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nden geçen Kavak Dere’de de ıslah çalışması yapılması gerekiyor. Bu dereye OSB’den ve evlerden sızıntılar olduğu için bölgede kötü koku problemi yaşanıyor. Burasının ıslahı kapsamında proje çalışmaları devam ediyor” dedi.

 

Haber / Fırat KESKİNKILIÇ   


0282 726 91 91
0282 747 65 10