50 kişi icralık oldu

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl vatandaşların verdiği tepkilere rağmen geri adım atmayarak başlattığı ücretli otopark uygulaması Tek-Park, birçok kişinin cebini yakaca

Çerkezköy 26.05.2016 21:09:00 0
50 kişi icralık oldu

Çerkezköy’de, geçtiğimiz yıl Haziran ayında ana caddelerde ücretli otopark uygulamasına başlayan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tek-Park şirketi, ücretli otopark uygulamasının başladığı günden bu yana park ücreti ödemeyen sürücülerin araçlarının sileceklerine broşür koyarak, park ücretlerini ödemeleri konusunda uyarmıştı. Bu süre içinde bazı sürücüler borçlarını öderken, 50 lira ve üzeri borcu olan ve bu borcu ödemeyen sürücüler için Tek-Park alacaklarını icra yolu ile tahsilata başladı.
Borçlarını ödemeyenler hakkında yasal işlem başlatılacağını daha önce duyuduklarını belirten Tek-Park yetkilileri, şunları belirtti: Tek-Park olarak bir süre önce 30 Mart itibariyle ödenmemiş otopark ücreti bulunan araç sürücülerinin park ettikleri yerlerde plakalarını tespit ederek araçlara borçlarının ödemesi için broşürler bırakmıştık. Bazı araç sahipleri ödemelerini yaptı. Bir çok borcu olan sürücü var ve üstelik devamlı olarak da borçları katlanıyor olmasına rağmen aldırış etmiyorlar. Borcu olup da ödeme yapmayanlar, ödeme yapmak için borç miktarını otopark görevlilerinden öğrenebilirler. Borcunu ödemeyenler hakkında da  bir süre Nisan ayında başlattığımız yasal takip  hızla devam ediyor. Borçları ise icra yolu ile tahsil ediliyor.

 

BORÇ KATLANIYOR
Borcu bulunanların yasal işleme gerek kalmadan borçlarını Tek-Park otopark görevlilerine,  Kapalı Otoparktaki görevlilere nakit yada kredi kartı ile ödeyebilirler. 50 lira ve üzeri borcu bulunanlara yönelik sürdürülen icra takiplerine maruz kalmadan borcu bulunanların borçlarını bir an önce ödemeleri kendileri kendi menfaatlerinedir. Çünkü icra yolu ile tahsilatlar yapıldığında icra ücreti ve avukatlık ücreti de eklendiğinde borç daha yüksek oluyor. Çerkezköy’de şu an 50 lira ve üzeri borcu bulunan 50 kişi icraya verildi.

 

KAPALI OTOPARK ÜCRETİ DÜŞTÜ
Öte yandan Tek-Park, Atatürk ve Öztrak Caddelerinden girişi olan Kapalı Otopark’ta aylık otopark ücretini 120 liradan 80 liraya düşürdüğünü duyurdu.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10