Tarhana çorbası buluşması

Tekirdağ Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından düzenlenen Tarhana Çorbası etkinliği Malkara'nın Sarıpolat Mahallesinde gerçekleştirildi.

Malkara 29.05.2016 18:59:00 0
Tarhana çorbası buluşması

Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer’in yanısıra Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak,  Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Ökten, CHP Süleymanpaşa İlçe Başkanı İlker Yağcıoğlu, Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Aslan ile çok sayıda vatandaşın katıldığı çorba şenliğinde Halk Oyunları gösterileri yapıldı ve Mahallenin bayanları tarafından yöresel oyunlar oynandı.

Bayanlar tarafından açılan stantları gezerek üretilen yöresel ürünler hakkında bilgiler alan Tekirdağ Büyükşehir Belediye  Başkanı Kadir Albayrak, “Köy ismi bize daha samimi geldiği için köylerin mahalle olmasına rağmen biz hala köy ismini kullanıyoruz. Allah Sarıpolat’a çok güzellikler bahşetmiş. Her türlü güzellikler bir arada toplanmış. Örf, adetlerinize ve birbirinize  bağlılığınız samimiyetiniz çok güzel.  Bunun için size teşekkür ediyorum “ dedi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesini yeni kurulan bir belediye olduğu için genç bir fidana benzeten ve uzun uzun dallar verdiğini anlatan Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer de “Örf ve adetlerinizi  sürdüren ve  ailelerine de gelir  getiren  Sarıpolat’ın bayanlarına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bayanların yaptığı tarhana çorbasından içen ve diğer yerel ürünlerden tadan katılımcılar, Sarıpolat’ı Türkiye’ye tanıtmak istediklerini belirtti.


0282 726 91 91
0282 747 65 10