65 işçi gazdan zehirlendi

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir kimya fabrikasından sızan gazdan zehirlendiği ileri sürülen 65 işçi ambulanslarla ilçedeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Çerkezköy 2.06.2016 21:17:00 0
65 işçi gazdan zehirlendi

GAZ, ÇEVRE FABRİKALARDAKİ İŞÇİLERİ DE ETKİLEDİ

Olay dün sabaha karşı Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan bir kimya fabrikasında meydana geldi. İddiaya göre, fabrikada tutkal üretimi yapıldığı sırada gaz patlaması yaşandı ve patlama sonrasında sızan kimyasal gaz çevreye yayılmaya başladı. Patlamanın meydana geldiği fabrikada çalışan işçiler ile çevredeki diğer fabrikalarda çalışan işçiler sızan zehirli gazdan etkilendi.

 

İŞÇİLER HASTANELERE KALDIRILDI

Patlama sonucu çevreye yayılan gazdan etkilenen toplam 65 işçi, Çerkezköy Devlet Hastanesi, Özel Optimed Hastanesi ve Özel İrmet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındılar. Yaılan ilk müdahalelerinin ardından zehirlenen işçilerin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi. Yaşanan olayla ilgili Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri geniş çaplı soruşturma başlattı.

 

YÜCEERÜZÜNTÜSÜNÜ DİLE GETİRDİ

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer de yaşanan olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirerek, sosyal medaya hesabından şu açıklamalarda bulundu: “Çerkezköy OSB'de bir kimya fabrikasında gaz patlaması sonucu 65 işçi kardeşimiz zehirlendi. Yaptığım görüşmeler neticesinde aldığım sevindirici bir haberi paylaşmak istiyorum. Hastanede yatan herhangi bir işçimiz yok. İşçilerimize kısa bir süre içerisinde taburcu edildi. Tüm işçilerimize ve Tekirdağımıza geçmiş olsun.”

 

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10