Yeni binanın temelini attılar

Çerkezköy'de 22 yıl boyunca Çerkezköy Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetlere Yardım Derneği bünyesinde Öztrak Caddesi Karaçay Sokak üzerinde hizmet veren Çelebi Kız Öğrenci Yurdu'nun bi

Çerkezköy 5.06.2016 19:47:00 0
Yeni binanın temelini attılar

TEMELİ ATILDI

Yeni binanın temeli Cumartesi günü düzenlenen bir programla atıldı. Temel atma törenine Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği Bölge Sorumlusu Muharrem Davran, Çerkezköy Mimar Sinan Eğitim ve Kültür Hizmetlerine Yardım Derneği Başkanı İbrahim Narçın ve dernek yönetimi, Gazi Mustafa Kemal Mahallesi Muhtarı Recep Şahin, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz ve çok sayıda davetli katıldı.

 

TÖREN KURAN TİLAVETİ İLE BAŞLADI

Törenin sunuculuğunu Çelebi Kız Öğrenci Yurdu hocalarından Mehmet Perpelek yaptı. Perpelek “bin 150 metre kare üzerine yapılacak olan binamız 5 kat üzerine inşa edilecek olan yurdumuzun her katı 461 metre karedir. Ve toplam kapalı alanı ise3 bin 95 metre kare kapalı alana sahip olacaktır.22 yıl aralıksız hizmet veren binamızın yerine günün koşullarına daha iyi şekilde hizmet verecek şekilde projelendirilen bu binamızın yapımında bizlere katkı ve destek veren başkan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay olmak üzere, bina inşaatında kullanılacak olan 120 ton demiri hibe eden Kozuva Şirketler Kurucusu Adem Kozuva’ya ve birer kamyon tuğla bağışında bulunacak olan Çerkezköy Kent Konseyi başkanımız Serkan Karagöz’e ve Mustafa Çalışkan’a çok teşekkür ediyoruz.”dedi. Mehmet Pertekin bu açış konuşmasının ardından Çelebi Erkek öğrenci yurdu hocalarından Mehmet Gülez kura- Kerim Tilaveti okudu.

 

ALLAH RIZASI İÇİN HİZMET NİYETİYLE BİR ARAYA GELDİK

Törende daha sonra konuşan Kuran kursları Bölge Koordinatörü Muharrem Davran, “Bu gün hepimiz Allah rızası için hizmet niyetinde bir araya geldik.Bu arsada binanın yapımında emeği geçen gayreti olan başta dernek başkanı İbrahim narçın ve dernek yönetimine,Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay’a ayrıca katkı sağlayan tüm hayırseverlerimizden ,öğrencilerimizden hocalarımızdan Allah razı olsun  diyorum.Böyle hayırlı işlerin yapımında herkes elini taşın altına koymalı.İnşallah temelini gerçekleştireceğimiz bu tarihte de gelecek yıl açılışını yapalım.”dedi.

 

“BİR TOPLU İĞNE KADAR KATKI SAĞLAYACAK İNSANLARA İHTİYACIMIZ VAR”

Törende son konuşmayı Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay gerçekleştirdi. Derneğin bu günlere gelmesinde ve katkı sağlanmasında başta dernek yönetimi olmak üzere herkesi tebrik ediyorum. Bu kız yurdumuz  kız öğrencilerimizin geleceğine sahip çıkılması anlamında doğru tarif etmemiz lazım. Bu gün kız yurdumuzun yeni binasının temelini atıyoruz. Her kurumun  buraya toplu iğne kadar katkı sağlamasına ihtiyacı var. Katkı sağlayan kaynaklar buradadır.  Çocuklarımızın iyi yetişmesi için vatanına, milletine ve Gazi Mustafa Atatürk’e sahip çıkması anlamında önemli olduğunu düşünüyorum. Katkısı olan herkesi tebrik ediyor hayırlı olması temennisiyle saygılar sunuyorum” dedi.

 

DUALARLA TEMEL ATILDI

Yapılan konuşmaların ardından inşaat alanına geçildi ve burada dualar eşliğinde kurban kesildikten sonra Belediye Başkanı Vahap Akay, Çelebi Kız Öğrenci Yurdu Eğitim ve Sosyal Hizmetleri Geliştirme Yardımlaşma Derneği Başkanı İbrahim Narçın, Öğrenci Yurtları Koordinatörü Muharrem Davran Kozuva Şirketler Grubu kurucusu Adem Kozuva ve Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz tarafından butona basılarak temel atıldı. Temel atma töreni ardından katılımcılara etli pilav ve ayran ikramı yapıldı.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10