Çerkezköy Ağasını arıyor!

Çerkezköy'de 2011 yılından bu yana ata sporumuz yağlı güreşlerinin yapılmamasına tepki gösteren ilçe halkı, Çerkezköy Belediyesi ya da başka bir kurumun konuya el atmasını ve yağlı gü

Çerkezköy 5.06.2016 19:54:00 0
Çerkezköy Ağasını arıyor!

 SON AĞA MESUT İŞLEK

Dönemin Belediye Başkanı Ali Ertem’in son iki yılda Çerkezköy güreşlerine destek vermediği ve bu nedenle Güreşler Ağası Mesut İşlek’in 2011 yılında Çerkezköy Genç İş Adamları Derneği sponsorluğunda güreşleri gerçekleştirdi. Çerkezköy geleneksel yağlı güreşleri en son 2011 yılında Cumhuriyet Mahallesi Tepe Emlak Konutları yanındaki güreş sahasında yapılmış ve Güreş Ağalığını 75 bin Lira ile 20. kez Mesut İşlek kazanmıştı. 2014 yerel seçimleri sonrasında Çerkezköy Güreşler Ağası Mesut İşlek Çerkezköy geleneksel güreşlerinin devam etmesi konusunda belediye başkanı seçilen Vahap Akay ile bir dizi görüşme yaptığını fakat herhangi bir sonuş alınamadığını kaydetti. Vatandaşlar, “Çerkezköy geleneksel yağlı güreşleri tarih mi oldu? Yapıldı da bizim mi haberimiz yok?” diye sordu.

 

YAĞLI GÜREŞLERİNİN SAHİPLENİLMEMESİ HAYAL KIRIKLIĞI YARATTI

Çerkezköy’de 20 yıl aralıksız olarak Kırkpınar Güreşlerine yakın bir tarihte yapılan Yağlı Güreşler, Kırkpınar güreşleri öncesi pehlivanların bir nevi Kırkpınar provası yaptıkları er meydanı niteliğindeydi. Çerkezköy geleneksel yağlı güreşlerinin sahiplenilmemesi vatandaşlarda da hayal kırıklığı yarattı. Ülkenin önemli sanayi kentlerinden Çerkezköy’de her spor dalının sanayiye parelel olarak gelişerek daha iyi yerlere gelmesi gerektiğini belirten vatandaşlar, “Nedense son 5  yıldır Çerkezköy Geleneksel Yağlı Güreşlerinin devam etmesi konusunda hiçbir kurum, kuruluş ya da sanayici destek vermiyor. Oysa yılın belli gününde gerçekleştirilen ilçedeki tarihi güreşlerin canlanması için herkesin taşın altına elini koyması gerekir” ifadelerini kullandı.

 

BELEDİYE DE DESTEK VERSİN

Vatandaşlar Çerkezköy geleneksel Yağlı Güreşlerinin devam etmesi için Çerkezköy Belediyesi’ni de destek vermeye davet etti. Belediye Başkanı Vahap Akay’ın son yıllarda ilçede birçok spor dalına ve sporcuya destek verdiğini ve bu durumdan gurur duyduklarını belirten vatandaşlar, “Yılda bir kez yapılan yağlı güreşler, 5 yıldır sahiplenmedi. İlçemizde yağlı güreşlerin yeniden hayat bulmasını bunun için Belediyemizin de destek olmasını istiyoruz. Belediye ile birlikte Çerkezköy OSB ve Çerkezköy TSO gibi kuruluşlar da destek verebilir. Ergene Belediyesi bu işi nasıl yapıyorsa bizim belediyemiz de yapabilir” açıklamalarında bulundu.

 

ALBAYRAK KISPET GİYDİ

Ata sporu yağlı güreşlere, Çerkezköy’de hak ettiği değer verilmezken; 67 yaşındaki Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise geleneksel olarak düzenlenen Tekirdağ Hüseyin Pehlivan Yağlı Güreşleri müsabakaları öncesinde kıspet giyerek güreş alanına çıktı. Tüm pehlivanlara başarılar dileyen Albayrak’a daha sonra güreş madalyası ve Kırkpınar tablosu hediye edildi.

 

 

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10