Tuna: Gelin gönüller yapalım

On bir ayın sultanı Ramazan Ayı dolayısıyla açıklamalarda bulunan Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, "Her yıl Ramazan Ayı dolayısıyla bir tema belirlenir. Bu yıl ki Ramazan Ayı teması ise 'G

Çerkezköy 7.06.2016 17:58:00 0
Tuna: Gelin gönüller yapalım

HER RAMAZAN AYI’NDA HAYATA IŞIK TUTAN TEMALAR İŞLENİR

Ramazan ayına kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, “Ramazan ayı rahmet, bereket ve mağfiret ayıdır. Bu sene Ramazan ayı 29 gün sürecek ve 5 Temmuz Salı günü Ramazan Bayramı’nı idrak edeceğiz” dedi. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın her yıl hayata ışık tutan önemli bir konuyu gündeme taşıdığını belirten Tuna, “Bu seneki tema ise ‘Gelin gönüller yapalım, bu Ramazan ve her zaman’ olarak belirlendi. 2015 yılında ‘Dünyaya bir iyiliğiniz dokunsun’; 2014 yılında ‘Hiç kimse kimsesiz kalmasın’; 2013 yılında ‘Kazancınız helal olsun’; 2012 yılında da ‘Selam gönül almaktır’ temaları işlenmişti” dedi.

 

TOPLUMDA DUYARLILIK OLUŞTURULMAK AMAÇLANIYOR

Ramazan Ayı boyunca tüm il ve ilçelerdeki camilerde “Gelin gönüller yapalım, bu Ramazan ve her zaman” temasının anlatılacağını kaydeden Tuna, “Bu tema ile toplumda bir duyarlılık, farkındalık oluşturulması hedefleniyor. Bu tema gönüller almaya, gönüllere iman etmeye yönelik bir çaba ve faaliyet olacak” dedi. Kişinin kendisine karşı dürüst ve saygılı olması gerektiğine vurgu yapan Müftü Tuna, “İnsanlara ve diğer mahlukatlara karşı da saygı göstermek gerekir. Kişinin ailesine, komşusuna, arkadaşına, mülteci ve yetimlere karşı insani ve örnek yaklaşımlar göstermesi gerekir. Ashap suresinde Yüce Yaradan, ‘Resulullah sizin için güzel bir örnektir’ buyuruyor. Peygamberimiz ise ‘Müslüman kendisi ve başkaları ile iyi geçinen kimsedir, geçimsiz kişinin de hayrı yoktur’ buyuruyor. Yine Peygamberimiz, ‘Mümin canları ve malları hususunda insanların kendisinden emin oldukları kişidir’ buyuruyor. Bu gibi ayet ve hadisi şeriflerde müminlerin birbirlerinin gönüllerini almaları gerektiğine vurgu yapılıyor. Gönüllerin fetih etmenin en müessir yolu insanlara değer vermek, sevgi ve saygı duymaktan geçer” diye konuştu.

 

Haber / Sibel BAL


0282 726 91 91
0282 747 65 10