'Çerkezköy okuyor' ödülleri dağıtıldı

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün bu yıl 4'sünü düzenlediği " Çerkezköy Okuyor Projesi " nde dereceye giren öğrenci ve velilere dün Çerkezköy İlçe Hal

Çerkezköy 10.06.2016 21:33:00 0

PROGRAM DÜZENLENDİ

Ödül töreninde Kaymakam Metin Kubilay, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri ,İrfan Danışmaz, Abdullah Nair,Çerkezköy İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürü Dr.Olcay Palak, Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Necati Karaoğlu Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe, Özcanlar Tekstil Genel Müdürü Sait Yazı, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As,Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi hasan Hüseyin Yarlıgan,Mahalle muhtarları,dereceye giren ödül almaya hak kazanan öğrenciler ve velileri ile yarışmada dereceye giren veliler,okul müdürleri  ve öğretmenler hazır bulundu.

 

 “BU YIL PROJEYİ GENİŞLETTİK”

Program saygı duruşu ve ardından istiklal marşının okunması ile başladı. Açılış konuşması gerçekleştiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan “ Bu yıl talep üzerine Çerkezköy okuyor projesini genişlettik. Çerkezköy Okuyor projesi ilkokul, ortaokul, lise ve velilerimize yönelik yapılan bir çalışmadır. Önceki yıllarda ortaokullara yönelik olarak gerçekleştirdiğimiz bu projemizi yoğun talep üzerine genişleterek ilkokul, ortaokul, lise ve velilerimizi de  dahil ettik.Bu yıl dördüncüsünü gerçekleştirdiğimi Çerkezköy Okuyor projesinin kapsamının genişletilmesi  olumlu bir karar  olduğunu katılımın çok olmasından anlaşılmaktadır.Bu proje ile sadece var olan okuma yazma oranını tespit edip onun üzerinden konuşmak  yerine karanlığa  bir mumda sen yak anlayışı ile değişimin takipçisi değil yön verenler olmak gayesi ile yapılan çalışmadır.Bu proje sadece kitap okuma faaliyeti değil katılımcıları ile okul,öğrenci ve veli üçlüsünü bir arada ayni çalışmada yer almasına katkı sağlamıştır.”dedi. Erdoğan bu çalışmanın ayni zamanda kitap yazarlarını ve kitapları da okuyanlara tanıtmak olduğunu belirtti.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

Hüseyin Erdoğan “ Temsil ettiğimiz medeniyetin mirasçıları olarak okunmanın ve okutmanın kıymeti harbiyesinin ölçüsü çok üst düzeydedir.Bu anlayışa bizlere katkı sunmak adına çalışmamız gerçekleşmiştir. Proje kapsamında  sadece sınava giren gruplar 4 milyon 403 bin 232 sayfa kitap okumuştur. Proje kapsamınca bir yada daha fazla kitap okuyarak  sınava girmek için kendini yeterli hissetmeyen öğrenciler  buna dahil edilirse bu sayının çok daha fazla olduğu görülecektir. Okullardan gelen talepler her zaman desteklenmektedir.  Bu projemize katkı sağlayarak destek veren Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe’ye, Özcanlar Teksil’e ve Genel Müdürü Sait Yazı’ya çok teşekkür ediyoruz”dedi.

 

“ARTIK EN ÇOK ÇERKEZKÖY OKUYOR DİYECEĞİZ”

Çerkezköy okuyor projesine destek sağlayan herkese teşekkür ederek konuşmasına başlayan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay “ Bu proje kapsamında derece alan öğrencilerimizi ve velilerimizi tebrik ediyorum. Her zaman söylediğim gibi bizim önceliğimiz eğitimde de  sanayinin yanı sıra marka kent olmak istiyoruz. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın yetişmesinden başka beklentimiz olmadı ve olmayacaktır. Bu yıl büyük katılımla gerçekleşen “Çerkezköy Okuyor Projesi”  16 ayrı yerde sınav yapılarak toplamda 4 bin 246 öğrenci ve 142 veli bu yarışmaya katılmıştır. Bu projemizin gerçekleşmesine öncülük eden İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, proje ekibinde yer alan öğretmenlerimize, proje kapsamında yarışmalara katılan derece alan ve almayan tüm öğrenci ve velilerimize, projeye katkı sağlayan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefelet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe ve kooperatif yönetimine, Özcanlar Tekstil Genel Müdürü Sait Yazı’ya çok teşekkür ediyorum. Bu yarışmada dereceye girenlerinde artık Çerkezköy’ün yıldızları olmuşlardır. İlçede farkındalık yaratmak için çok daha okumalıyız. İlçe halk kütüphanemiz  Türkiye’nin en büyük kütüphanesi olma yolunda hızla ilerlemektedir. Çerkezköy okuma anlamında çok iddialı bir yer olduğunu görüyoruz ve bundan böyle artık en çok Çerkezköy Okuyor diyeceğiz.”dedi.

 

70 SORUNUN TAMAMINI YANITLADILAR

Yarışmada ilkokul kategorisinde 70 sorunun tamamını doğru yanıtlayan Veliköy İlkokulu’ndan Ezel Çelikcan, Ahmet Davulcu, Sıla Özay, Nehir İpek ile Samet Atasoyu; Tepe İlkokulu’ndan Kevser Olgun, Şehit Mustafa Baykuş İlkokulu’ndan Feyza Çalışkan, Mevlana İlkokulu’ndan Mustafa Yıldız ile Özel Gülerçin Koleji’nden Ömer Akın Oflazca birer adet dizüstü bilgisayar ile ödüllendirildi.

 

İLK ÜÇ DERECEYE DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR VERİLDİ
Ortaokul kategorisinde İmam Hatip Ortaokulu’ndan Muhammed Eslan Şirin, Nurullah Narin Ortaokulu’ndan Burcu Eren ile İclal Ulu bilgisayar ile ödüllendirilirken, Tepe Ortaokulu’ndan Batuhan Güngör, Veliköy Belediyesi Ortaokulu’ndan Hilal Karademir ile Nurullah Narin Ortaokulu’ndan Ecem Tecmen’e bisiklet ile ödüllendirildi. Nurullah Narin Ortaokulu’ndan Mustafa Tunç, 75.Yıl Ortaokulu’ndan Gülserra Çoban, Osman Buğra Yazıcı ile Tepe Ortaokulu’ndan Muhammed Karadeniz’e mansiyon ödülü verildi.

 

MANSİYON ÖDÜLÜ DE VERİLDİ
Lise kategorisinde ilk üç dereceyi elde eden Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi’nden Serhat Daşkıran, Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi’nden Ferhat Bican ile Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi’nden Rümeysa Söndürür’e dizüstü bilgisayar, yarışmanın dördüncüsü Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi’nden Umut Çetinkaya, beşincisi Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi’nden Elif Eslemez ile yarışmanın altıncısı Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi’nden Fikret Bican ise bisiklet ile ödüllendirildi. Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi’nden Bennur İnan, Enesler Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Gülsüm Yüksel, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi’nden Elif Taygan ile Pakize Narin Anadolu Lisesi’nden Hikmet Karakoç mansiyon ödülü aldı.

VELİLER PLAKETLE ÖDÜLLENDİRİLDİ
Kitap okuma yarışmasına katılan veliler ise plaket ile ödüllendirildi. Törende Gülbin İrez, Necati Karaoğlu, Fadime Karabulut Deniz, İsmail Cin, Seval Aydemir ile Kasım Deniz’e protokol üyeleri tarafından plaket takdim edildi. Projeye bilgisayar katkısı sağlayan Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe’ye ‘de kooperatif adına plaket takdim edildi. Ardından velilerden ödül alan İsmail Cin, proje hakkındaki olumlu görüşlerini dile getirdi.Pakize Narin Anadolu Lisesi öğrencilerinin şarkı seslendirmesinin ardından Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Halk oyunları ekibi Edirne yöresine ait oyunları sergiledi.En son Halk Eğitim merkezi Salon girişinde okullardaki öğrencilerin yıl içerisinde yaptıkları resim sergisi ziyaret edildi ve program bu sergi ziyareti ile son buldu.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10