"Tekirdağ'a mülteci merkezi istemiyoruz"

CHP Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divan Üyesi Emre Köprülü, Tekirdağ'a yapılması planlanan Mülteci Kabul ve Geri Gönderme Merkezi'ne karşı çıktığını belirterek, "Tek

Tekirdağ 13.06.2016 21:46:00 0

ÇOK SAKINCALI OLDUĞUNU BELİRTTİ

Tekirdağ kent merkezinin tam ortasına yapılması planlanan ve kamuoyunda tartışma konusu olan Mülteci Kabul ve Geri Gönderme Merkezi’ne karşı tepkiler devam ediyor. Büyükşehir ve Süleymanpaşa Belediyesi’nin olumsuz görüş belirterek “yapılması sakıncalı” görüşüne rağmen AKP hükümeti tarafından ısrarla yapılmaya çalışılan merkeze bir tepki de CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü’den geldi. CHP’li Köprülü, gelişmekte olan bir kentin tam merkezine yapılmak istenen bu Mülteci Kampı’nın Büyükşehir ve ilçe belediyesinin, istenilen yerin uygun olmadığı, şehrin ortasında kaldığı ve ilerleyen yıllarda da yeni yapılaşmasının tam ortasında kalacağı konusunda uyarıda bulunmalarına rağmen ısrarla yapılmak istenmesinin çok sakıncalı olduğunu belirtti.

 

“GÜVENLİK SORUNUNA YOL AÇACAK”

AKP hükümeti tarafından bir oldubittiye getirilmek istenen bu Mülteci Kabul Merkezi’nin faaliyete geçirilecek olursa; Tekirdağ ilinde işsizliğin artmasına, sosyal huzurun bozulmasına ve ağır hasarlar verebilecek güvenlik sorunlarına yol açacağını vurgulayan Köprülü, “Büyükşehir Belediyesi dahil olmak üzere Tekirdağ ili sınırları içinde bulunan belediyelerin tümünün CHP’li olduğu göz önüne alındığında, Mülteci Kabul ve Geri Gönderme Merkezi yapılması ısrarı ayrıca manidardır” dedi. 

 

BAŞBAKAN YILDIRIM’A SORDU

Konuyu soru önergesi ile Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle “ Avrupa Birliği ile imzalanan Geri Kabul Anlaşması üzerine açılması planlanan Mülteci Kabul ve Geri Gönderme Merkezleri’nin yerleri hangi kriterlere göre seçilmektedir?Planlanan bu Mülteci Merkezi’nin Tekirdağ’a yapılmasının amacı nedir? Hangi ölçülere göre Tekirdağ ilindeki adı geçen yer seçilmiştir?

Tekirdağ Büyükşehir ve Süleymanpaşa İlçe Belediyesi’nin tüm olumsuz görüşlerine rağmen, Mülteci Kabul Merkezi’nin ısrarla yapılmak istenmesinin amacı nedir? Yapılmak istenen Mülteci Merkezi ile ilgili olarak Süleymanpaşa Belediyesi sınırları içinde yaşayan vatandaşlarımızın görüşü alınmış mıdır?

İlk etapta 400 kişilik olacağı belirtilen Mülteci Kabul ve Geri Gönderme Merkezi’nin, resmi olarak kaç kişilik olacağı açıklanmamıştır. Planlanan bu sayı nedir? Yapılması planlanan ve Tekirdağ kamuoyunda büyük bir tedirginliğe yol açan bu merkezin işsizliğin artmasına, sosyal huzurun bozulmasına, ağır hasarlar verebilecek güvenlik sorunlarına yol açması öngörüsüne katılıyor musunuz? Bu durumla ilgili bir çalışma yapılmış mıdır?  Demografik yapıyı bozacağı ve güvenlik endişesiyle kentlerdeki mülteci kampı yapılmasına karşı çıkan halka rağmen planlanan Mülteci Kabul ve Geri Gönderme Merkezleri, Avrupa Birliği ile 3 milyar avro karşılığında imzalanan Geri Kabul Anlaşmasını sonucunda ortaya çıkmıştır. Söz konusu 3 Milyar Avro; Avrupa Birliği tarafından Türkiye’ye ödenmiş midir? Ödendi ise hangi tarihte, hangi kuruma ödenmiştir? Ödenmedi ise gecikmenin sebebi nedir? “ sorularını gündemine taşıdı.

 

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10